Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

14 листопада 2011, 14:55 Суспільство
Вінницькі інспектори ДАІ вирішили вночі перевірити водіїв на тверезість
Вінницькі інспектори ДАІ вирішили вночі перевірити водіїв на тверезість

Вінницькі даївці вирішили вночі перевірити водіїв на тверезість. А заразом і пішоходів, що порушують правила. Та карати цього разу вирішили приголомшливими знімками місць кривавих аварій. Щоб люди бачили, до чого може призвести їхня легковажність.

Водій (знімає міліціянта на мобільник):

- В мене буде адвокат, який докаже мої права.

Ось у такий спосіб декотрі водії відстоюють свої права після того, як їх зупинили правоохоронці. Навіть коли самі порушники.

Максим Процюк, інспектор ДПС:

- Нами був помічений автомобіль, який виїжджаючи з провулку, включивши лівий поворот, направляючись до нас. Побачивши екіпаж, поїхав у зворотному напрямку. Помітивши це, ми догнали автомобіль.

Молодик виявився напідпитку, тому його автівку евакуатором доправили на штрафмайданчик. Далі всі питання вирішуватимуть через суд. Та порушують правила темної пори й пішоходи. Вони забувають, що також є учасниками дорожнього руху.

Діалог пішохода із даїшником:

- Число, місяць, рік народження?

- Вы что, астролог? Что вы хотели из-под меня?

- Ви ходите по проїжджій частині в нетверезому стані, шановний! Від вас чути запах алкоголю.

- Вы мне наливали?

- Ні. Я не можу вам ніяк наливати. Я на роботі.

Штрафні санкції цього дня вирішили застосовувати лише до нетверезих водіїв, пояснюють в обласній ДАЇ. Всі інші порушники отримують інформаційні бюлетені. Вони, на думку правоохоронців, дієвіше за покарання.

Павло Солоненко, керівник УДАІ Вінницької області:

- Ми, проробивши аналіз, зрозуміли, що більше профілактичних дій нам потрібно робити, аніж карати водіїв. Воно більше буде давати ефект, ніж складання протоколів про порушення ПДР.

Яскравий буклет зі знімками найрезонансніших аварій є такою собі фотошокотерапією. Водії від цієї профілактики не в захваті. Та листівки беруть.