Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

14 листопада 2011, 12:40 Суспільство
У Києві запропонували відокремлювати таксистів від пасажира перегородкою
У Києві запропонували відокремлювати таксистів від пасажира перегородкою

Черговий напад на таксиста в Києві. Водія намагалися задушити, але йому вдалося втекти. Чи можна вберегтися від пасажирів-злочинців?

Київські таксисти потерпають за свої життя. За два тижні у столиці двічі душили їхнього брата і відбирали автівки. Останній випадок стався на Троєщині. Шістдесятидворічного чоловіка врятувало те, що зашморг перервався в нього на шиї. Водієві вдалося втекти. Тижнем раніше цей зловмисник також мало не вбив таксиста.

Василь, підозрюваний:

- Намагалися вкрасти машину методом придушення водія. В районі червоного хутора. Андрій сказав: давай, ця машина підходить. Я продовжував душити водія, це продовжувалося 30-40 сек.

Інна Гамалій, помічник керівника Дарницького РУ міліції:

- Водій намагався вирватися, але втратив свідомість, вони його викинули з автівки, нападник сів за руль і почав рух у бік Борисполя.

В обох випадках злочинців затримали. Та водії бояться.

Олександр Круликовський, власник служби таксі:

- Мы не первый год работаем. 14 лет. За это время был не один факт нападения, тем более, с летальным исходом. Имеем похороненных 4 человек. Статистика не утешительная.

Чого таксисти тільки не вигадували. Мають спеціальні позивні, тримають при собі зброю. Та коли сидиш спиною до нападника, дати відсіч украй тяжко. Киянин Віктор пропонує відмежувати пасажирів і водія.

Віктор, мешканець м. Київ:

- Здесь используется поликарбонат, который намного прочнее, чем оргстекло, намного прочнее, чем стекло, и по своим характеристикам довольно уникален. Мы можем посмотреть: он выдерживает любые удары, воздействия колющих, режущих.

У Сполучених Штатах перегородками нікого не здивуєш. Та киянин каже: його винахід унікальний. Шторку легко зняти. Це, мовляв, актуально, адже в Україні багато таксистів працює власними автівками.

Зі слів Віктора, поки що його винахід зацікавив тільки одну службу таксі. Новинку вмонтували в автомобіль і радяться з клієнтами.

Владислав Ворона, таксист:

- Это безопасность - раз, некая комфортность пассажира. То есть, пассажир себя чувствует как в собственном кабинете.

Олександр Круликовський, власник служби таксі:

- Безопасность - она прежде всего, но, в тоже время, мы не можем идти на перелом желания клиентов. И если для него это дискомфортно, в любом случае нам придется идти на уменьшение безопасности наших ребят.