Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

10 листопада 2011, 17:43 Суспільство
На Тернопільщині 14-річний школяр помер на перерві
На Тернопільщині 14-річний школяр помер на перерві

Причину смерті дев'ятикласника під час перерви у школі на Тернопільщині розслідуватиме спеціальна комісія. На місце вже виїхали представники Міністерства охорони здоров'я. Селян же трагедія шокувала. Кажуть, хлопець не нездужав, щороку проходив медогляд. І припускають, що винна екологія.

Ця трагедія шокувала село. Люди не втямлять, чому здоровий хлопець раптом помер. 14-річний Іван любив спорт, ганяв м'яча, а у школі був одним із найліпших тенісистів. У класі, де навчався підліток, при його парті висить портфель - усе так, як залишив, ідучи на перерву. Після уроку фізики учні 9-го класу вибігли на вулицю пограти в баскетбол. Іван кинув приятелеві м'яча й упав на землю.

Петро Польовий, іванчанівський сільський голова:

- Медичка швидко взяла сумку, і швидко підбіли сюди, вже вчителі надавали допомогу. "Швидку" викликали. "Скора" приїхала десь хвилин 25 по… Ще скора надавала медичну допомогу. Забрали в лікарню, а потім подзвонили, що не довезли.

Сергій Дякун, дядько померлого школяра:

- Казали люди, що "скора" приїхала - ніяких медикаментів не мала, ніякої апаратури…

Натомість свідки трагедії переконують: медики, що примчали з райцентру, докладали усіх зусиль, аби врятувати дитину.

Надія Козяр, завідувачка ФАП:

- Викликали швидку допомогу, яка також приїхала швидко. І вони рятували…

Смерть школяра спричинила чимало розмов у селі. Люди вважають, що лихо сталося через погану екологію. Так місцеві посіви ріпаку п'ять разів на добу посипали хімікатами.

Мешканець с. Іванчан:

- Я дихаю тим повітрям, і люди дихають тим повітрям. Того року завезли пшеницю, а качки її їсти не хочуть.

- За технологією робиться?

- Так, але трійка, то є трійка.

Яка насправді причина смерті дитини - з'ясовуватиме спеціальна комісія Міністерства охорони здоров'я. Свої висновки вона має оприлюднити за 10 днів по завершенні розслідування.