Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

9 листопада 2011, 09:32 Суспільство
Українське видавництво і капела імені Ревуцького можуть втратити приміщення
Українське видавництво і капела імені Ревуцького можуть втратити приміщення

Українське видавництво та хорова капела можуть втратити приміщення. Чи то через рейдерів, чи то через аварійний стан. Що ж сталося насправді?

Що це репетиційна зала чоловічої капели імені Ревуцького, знають, хіба, самі хористи. Таке відчуття, ніби хтось затіяв ремонт. На цьому поверсі розташоване ще й дитяче видавництво. Тут вважають: на їхні приміщення зазіхнули сусіди внизу. Пробили підлогу, залізли до зали, і понівечили стіни.

Іван Малкович, директор видавництва:

- Найстрашніше, тут стоїть дорогий рояль, який коштує десятки тисяч євро. Вони його перевертали з боку на бік, викрутили лапки і винесли туди. Знов прикрутили рояля. Тепер не зачиняється нормально, і має проблеми зі звучанням.

"Маємо право", - каже представниця власників першого поверху. Твердить: уже п'ятий рік вони намагаються зробити ремонт, а сусіди встромляють палиці в колеса.

Олена Вигнич, представниця власника першого поверху:

- Вот это их санузлы . Они протекали - это всё сверху было залито бетоном. Этот бетон просто проламывает нам перекрытие. В любой момент кто-то находящийся в этом помещении может остановиться у нас в подвале.

Олена Вигнич, представниця власника першого поверху:

- Мы обратились в КМДА. Там была создана комиссися главным управлением житлового забезпечення, комиссия вышла, она подтвердила аварийность перекрытия, она подтвердила проведение противоаварийных работ.

Іван Малкович, директор видавництва:

- Ніхто ніяких розпоряджень ні усних, ні письмових мені не давав, видавництву взагалі. Вони приходили до капели, тут щось якійсь комісії, але, як ми зрозуміли з їхньої поведінки, що ті люди необ'єктивні були, але рішень ніяких законних не було.

Видавець припускає: завдяки другому поверху сусіди хочуть підняти свою стелю чи й забрати все приміщення. Унизу ж твердять: хочуть лише ремонт зробити. У столичному управлінні культури розповіли, що не знають про наміри будівельників. Проте переконані: вони мають кримінальний присмак.

Олександр Бригинець, голова комісії Київради з питань культури та туризму:

- З усіх підходів це є навмисне нищення пам'ятки архітектури, за це є відповідна кримінальна стаття, і ще є 21 ст. закону про охорону пам'яток, яка дозволяє забирати приміщення у державну власність.

У міліції кажуть: сусідські війни має зупинити адміністрація. Перевірки нічого кримінального не виявили.