Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

1 листопада 2011, 14:41 Суспільство
На Донеччині литовець доповів товаришеві з Вільнюса, що його взяли в заручники
На Донеччині литовець доповів товаришеві з Вільнюса, що його взяли в заручники

Іноземець у заручниках. До міліції телефонував мешканець Вільнюса і переконував, що його товариша в Україні захопили невідомі. Дві сотні правоохоронців кинулися на пошуки. Бранця швидко знайшли на сіновалі.

Налагодити бізнес. Із такими прагненнями 54-річний громадянин Литви вирушив до України. Своєю машиною перетнув кордон, і близько 8 вечора вже наближався до Донецька. Там мав зустрітися зі своїм товаришем, обговорити справи. Та несподівано позаду помітив підозрілого джипа.

Станіслав Садовський, громадянин Литви:

- Ехал я в Донецк, и где-то за 50 километров до Александровки я заметил, что какая-то машина от меня не отстает. Я пропускаю ее вперед, она - не едет, сбавляет. Набираю скорость 120 километров в час - она не отстает.

Переляканий чоловік щосили тиснув на газ. Перед селищем Олександрівкою від переслідувача відірвався. Заховатися вирішив у населеному пункті. Біля заправки кинув машину та побіг селом. Для схованки обрав місцеву ферму.

Олександр Лях, в.о. керівника сектору карного розшуку Покровського РВ міліції:

- В даному місці розташоване складське приміщення, в якому зберігаються тюки з соломою. Саме в цьому приміщені громадянин Литви вирішив провести ніч для того, щоб упевнитися, чи слідкує за ним хтось, чи ні.

Тут чужоземця зустрів сторож. Незнайомець видався йому трохи дивним, на запитання відповідав не одразу, і що робить у селі - пояснити не міг.

Віктор Лук'янець, охоронець:

- Я сидю, дивлюся телевізор, іде чоловік по обочині. Я кажу йому: "Слухай, куди ти йдеш?" Він іде дальше. "Куди ти ідеш?" Він мені отвечає: "Ти що, сторож?" - "Да". - "Не переживайте, я тут нічого не трону". Пройшов трохи далі, й каже: "А де тут можна купити бутилку?"

Пив того вечора чоловік, чи ні - правоохоронці ще з'ясовують. Та невдовзі переляканий "гість" заходився надсилати тривожні СМСки своєму товаришеві у Вільнюс. Той одразу до української міліції зателефонував. Мовляв, озброєні люди тримають друга в заручниках! Дніпропетровські правоохоронці оголосили тривогу. За кілька годин зниклого знайшли. Він відпочивав на сіновалі - у тиші і спокої. У своїх твердженнях чоловік вже був непевний, і зізнався: усе йому просто здалося. Псевдозаручника допитали, та взяли аналізи на алкоголь і наркотики.

Владислав Ціось, керівник Покровського РВ міліції:

- І попередньо, коли він був доставлений до райвідділку, людина вела себе трошки неадекватно. Цим це було визвано, я на даний час стверджувати не можу. За даним фактом зібрані матеріали, проводиться перевірка.