Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

28 жовтня 2011, 13:59 Суспільство
На Рівненщині 33-річну жінку врятували від самогубства
На Рівненщині 33-річну жінку врятували від самогубства

Стрибнути з дев'ятого поверху й так укоротити собі віку намагалася 33-річна жінка на Рівненщині. Рятувати її довелося за сценарієм голівудського фільму. Співробітник МНС, ризикуючи власним життям, обв'язав суїцидницю рятувальними мотузками та пожежними пасками, а сам без убезпечення залишився на парапеті.

Невзаємне кохання й алкоголь ледве не спричинили лиха у Здолбунові. Товариство друзів святкувало день народження. Одна із захмілілих гостей почала сваритися з обранцем, а потім раптом полізла на парапет.

Віталій Пасічник, співробітник Здолбунівського РВ МНС:

- Вона туди спригнула, як вона не пішла донизу. Спочатку хотіла пригнути, потім вже не хотіла, вона вчепилася за громоотвід.

Перелякані гості намагалися вмовити жінку не стрибати вниз, але їхніх слів вона ніби не чула. Тож викликали еменесівців і "швидку".

Віталій Пасічник, співробітник Здолбунівського РВ МНС:

- Вона сиділа на балконі 9 поверху і з допомогою рятувальної мотузки та пожежних поясів спустився я до неї, порозмовляв минут 10, вмовив її не робити те, що вона задумала, і, обв'язавши її верьовкою, підняли на дах.

Врятовану одразу передали до рук медиків. Вони кажуть: жінка була знервованою, ще й добре п'яною.

Ольга Кухар, лікарка швидкої допомоги:

- Вела себе неадекватно. Коли ми її спитали, чому вона так зробила, вона пояснила це тим, що посварилася з хлопцем, їй було дуже тяжко, їй боліла душа і що вона вже терпіти не може, і вирішила скочити з 9 поверху.

Психологи кажуть, дізнатися, чи справді людина прагне померти, надзвичайно складно, а подеколи й неможливо.

Людмила Гуляйгородська, психолог:

- Насправді, це дуже важко. Я сумніваюсь, чи взагалі є такі спеціалісти, які можуть дати однозначну відповідь, що ця людина не зможе стрибнути вниз, а та зможе. Чому? Тому що та людина, яка знаходиться на парапеті, сама не знає, чи вона стрибне, чи вона все-таки втримається. Тому що суїцид - це таке амбівалентне явище, тобто, половина особистості хоче жити, а половина хоче померти.

Щоб не сталося лиха, за найменшого вияву суїцидальних думок, звертайтеся по допомогу до кваліфікованих фахівців. А найголовніше - шукайте підтримки в рідних і близьких. Бо запитання "жити чи не жити" не виникає в тих людей, які точно знають, що їх люблять.