Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

20 жовтня 2011, 16:46 Суспільство
У столиці провели навчання з ліквідації наслідків теракту в метро
У столиці провели навчання з ліквідації наслідків теракту в метро

Вибух пролунав на столичній станції метро Васильківській. Сімнадцятеро людей загинуло, і ще близько восьми десятків потрапили до лікарні. У спецслужбах говорять про терористичний акт.

Одинадцята година. Вулицю Васильківську сколихнув потужний вибух. За кілька хвилин станцію підземки оточили представники чи не всіх екстрених служб міста.

Всередині ситуація виглядала набагато серйозніше. Під стінами лежали люди. Працівники станції надавали допомогу. Каміння навколо постраждалих свідчило: вони опинилися в епіцентрі потужного вибуху.

Жертва трагедії:

- Взрив стався.

- А де ви перебували?

- Тут.

- А що у вас болить?

- Ноги відказують.

Жертва трагедії:

- Я нічого не розумію. Погано, лікаря…

Все сталося на очах у метрополітенівців. Кажуть, за секунду касова зала була вкрита уламками каміння, кров'ю та людськими тілами.

Людмила Малиновська, керівниця станції:

- На момент взрыва мне доложили, что в кассовом зале находится около 20 человек, и произошел взрыв, куда был направлен весь персонал.

Насправді, все що відбувалося - заплановані навчання, наближені до реальних подій. От тільки руху поїздів не спиняли, тому пасажири із острахом дивилися на людей у протигазах, купу міліціянтів та службових собак. За легендою, від потужного вибуху тут загинуло сімнадцятеро осіб. Іще сімдесят п'ятьох винесли на поверхню і передали медикам. Фантазія організаторів на цьому не вичерпалася. За висновками фахівців з радіаційної безпеки, кількість постраждалих має зрости.

Леонід Фурман, керівник служби радіаційної безпеки Київського державного обласного комбінату Радону:

- Нібито, найшли небезпечне - радіоактивну речовину невідомого складу.

- Наскільки зашкалює?

- В 4-5 раз перевищує допустимий рівень.

Зібрані небезпечні рештки відвезли у спеціальному контейнері. Тим часом, оперативна група намагалася скласти повну картину того, що сталося. Навіть під час навчань міліціянти намагалися дотримуватися субординації.

Міліціянт:

- Без коментарів. Все через прес-службу.

В цілому, організатори й учасники задоволені навчанням. Кажуть, відпрацювали на всі сто. І погоджуються: за реальних обставин все було б набагато складніше.