Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

19 жовтня 2011, 13:47 Суспільство
У Києві через ремонтні роботи на дорогах стало більше аварій та пробок
У Києві через ремонтні роботи на дорогах стало більше аварій та пробок

Осінь - це передзимові проблеми для водіїв. Дорога стає слизькою, видимість погіршується. Зростає кількість аварій і заторів: особливо там, де триває ремонт шляхів.

Олена Ткаченко, кореспондентка:

- Вас гостинно вітає Київ проспектом Бажана. від аеропорту по Бориспільському шосе до самої ст. метро Харківської, можете рухатись по євродорозі з євроасфальтом. Утім, потім починається суцільний жах - друга черга реконструкції проспекту Бажана від метра Харківської до метра Позняків.

Найголовнішої магістралі міста не ремонтували ще з часів СРСР. Тепер, вочевидь, комунальники хочуть за кілька місяців поновити шість із хвостиком кілометрів проспекту. Тобто, терпимо незручності, мабуть, до весни, бо ж тільки шматкові від Харківського майдану до станції Харківської давали лад місяця зо два.

Олена Ткаченко, кореспондентка:

- На мосту Патона і нині - 1. Спочатку водії подейкували, що замість тротуару тут буде ще одна смуга для руху, утім, зараз видно, що це таки буде тротуар - його вже залили бетоном та полагодили бордюр. А коли приберуть оці пластмасові брили, щоб звільнити дорогу для автотранспорту, - поки невідомо. Навкруги жодного робітника.

Цю ділянку мосту лагодять ціле літо і пів осені. В години пік тут справжня тобі автомобільна божевільня.

Та навіть коли закінчать чаклувати над цією пішохідною частиною, ліпше кермувальникам не стане. Ремонтуватимуть інший бік.

Олена Ткаченко, кореспондентка:

- А ось вулицю Горького, вона ж Антоновича, вже майже доробили. Тут тільки кілька смуг не заасфальтовані. Вони огороджені, там замінюють комунікації. Не солодко ж водіям, які рухаються по вулиці Димитрова, отак, щоб рухатись далі по неї ж, треба виїхати на зустрічну смугу.

Робітники сподіваються на розуміння пішоходів і водіїв.

Андрій, слюсар:

- Планируем в кратчайшие сроки его сдать. Новые трубы - больше диаметром, чтоб люди могли использовать свои нужды в радости.

Олена Ткаченко, кореспондентка:

- Ціною нервів, сивини та втрачених роботочасів водіїв киянам дістаються нові комунікації.

Обличчя у вікнах автівок не натхненні. Утім, і затор уже не дратує - змирилися.

Водій:

- Должен быть на работе в 12, а пока доеду - это будет уже час дня.

І це не єдині дорожні пекла у столиці. Лагодять ще одну важливу артерію сполучення міста-супутника Броварів і столиці: шматок біля станції Лівобережної. На одному боці закінчили. Тепер узялися на іншому.

Кермувальники, знайте: там частково перекриватимуть дві смуги руху в напрямку Броварів. Незручностей, обіцяли, в листопаді не буде.