Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

4 жовтня 2011, 16:50 Суспільство
На Прикарпатті 15-річна дівчинка покінчила життя самогубством
На Прикарпатті 15-річна дівчинка покінчила життя самогубством

Вкоротила собі віку 15-річна мешканка Прикарпаття. Що штовхнуло дівчину з нормальної родини в зашморг - намагаються з'ясувати правоохоронці. Розглядають дві версії: звело в могилу пророцтво циганки-шахрайки, або ж ролик у соціальній мережі.

Вчителька читає твір:

- "Життя - найцінніший скарб людини. Нема нічого важливішого в житті, що б могло перевершити життя".

Ці слова написала Галя в своєму останньому творі. Ще перед літніми канікулами. Тепер ані в школі, ані сусіди, ані батьки не можуть збагнути, чому дитина з доброї побожної родини вкоротила собі віку. За три години до цього спілкувалася зі своїми однокласниками. Ніщо не віщувало лиха.

Світлана Євгейчук, директор Угринівського навчально-виховного комплексу:

- Вона вчилася, звичайно,-  щось краще їй вдавалося, щось гірше, але в цілому була дуже спілковитою, в неї було багато друзів, і поза межами школи.

Про причини самогубства правоохоронці лише гадають: від'їзд матері на роботу за кордон або ж нерозділене перше кохання. Після розмови з родичами, з'явилася ще одна версія. Якось дівчинку перестріла ворожка-шахрайка. Намагалася виманити гроші, проте школярка її розкусила.

Алла Лемчак, керівник відділу УВМС України в Івано-Франківській області:

- Півроку тому вона зустріла циганку, яка їй сказала, що якщо в сім'ї хтось помре, то всі будуть жити там щасливо, і так дальше.

Тим часом, педагоги підозрюють: на самогубство дитину міг штовхнути ролик із соціальної мережі. Його на своїй сторінці розмістила загибла та ще кілька її однокласників. Про це довідалися вчителі і провели з дітьми розмову.

Орися Андрусів, класний керівник загиблої дівчинки:

- Ішло пояснення - вони мені говорили, наскільки я зрозуміла, що у потойбічні є щастя, щось краще чекає, пояснювали, як взагалі це можна зробити, жахливі картини, моторошні картини, казали, якогось крику.

Підлітки запевняють: після того, що сталося, видалили ролика зі своїх сторінок. Проте, досі не оговталися від побаченого. Кримінальної справи за фактом дитячого самогубства через брак складу злочину не порушили.