Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

3 жовтня 2011, 15:17 Суспільство
На "Донбас Арені" провели наближені до реальності навчання
На "Донбас Арені" провели наближені до реальності навчання

Сутички між футбольними фанатами і правоохоронцями в Донецьку. Вболівальників так розлютив програш улюбленої команди, що вони кинулися трощити фанзону, а потім захопили заручників. Чим це закінчилося?

Днями Мішель Плантині спокійно ходив Донецьким стадіоном. Якби він трохи затримався, йому довелося б не солодко. Після поразки улюбленої команди фанати перекинули тут усе догори дригом.

Один по одному медики виносять із поля бою постраждалих. За всім цим спостерігають керівники українських і закордонних спецслужб. Гармидер на "Донбас Арені" - то навчання перед "Євро-2012". Ситуацію намагалися наблизити до реальної.

Валерій Хорошковський, голова СБУ:

- Основная задача проверить готовность государственных органов Украины к отражению любой террористической угрозы.

Андрій Новиков, голова Антитерористичного центру СНД:

- На этом уровне на уровне подготовки и проведения все в штатном режиме, и самую положительную оценку заслуживает СБУ Украины.

У навчаннях узяли участь більше 150-ти фахівців з антитерору України, Росії, Білорусі, Молдови, Казахстану та Польщі. Приборкували фанатів, звільняли заручників, боролися з підпалами. Закордонні гості зазначають: українські спецпризначенці впоралися б і без сторонньої допомоги, та на неї можуть розраховувати завжди.

Роналд Ноубл, генеральний секретар Міжнародної організації карної поліції:

- Як громадяни України, ви можете бути впевнені у своїй безпеці. З нашого боку, зазначу: Інтерпол буде готовий допомагати та співпрацювати в цьому напрямку.