Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

30 вересня 2011, 13:04 Суспільство
На 15 полігонах тривають масштабні військові навчання "Адекватне реагування - 2011"
На 15 полігонах тривають масштабні військові навчання "Адекватне реагування - 2011"

"Адекватне реагування - 2011" - наймасштабніші військові навчання за роки незалежності України тривають на 15-ти полігонах. Задіяно майже 10 тисяч бійців. В Одеській області маневри провели одразу у двох районах.

Навчання розпочалися із захоплення ворогом аеродрому в Болграді. На бій із  супротивником рушив наш повітряний і аеромобільний десант. Перемогти допомогли гелікоптери. Умовного нападника - знищили.

Майже водночас ворог захопив частину Чорноморського узбережжя. Наші війська відреагували миттєво: під прикриттям двох винищувачів на берег висадився спецпідрозділ морських десантників. Потім з корабля спустили чотирнадцять бронетранспортерів.

Та умовному ворогові кортить відігратися після поразки на аеродромі. Відступаючи, він захопив переправу через річку. Наші потрапляють у вогняну пастку. На допомогу їм поспішає підкріплення. Супротивники висаджують у повітря перевіз, оборонці у відповідь форсують річку, їм допомагає артилерія. Умовного ворога відсовують від берега. За всіма етапами навчань пильно спостерігав керівник Генерального штабу - Головнокомандувач збройних сил України Григорій Педченко.

Григорій Педченко, головнокомандувач Збройних сил України:

- Звєно командир роти, командир батальйона, командир взвода, особовий склад - вони готові до виконання завдань. То, що я бачив - хороші, продумані тактичні дії і відповідне управління.

Наприкінці дня одеського етапу навчань найліпших вояків відзначили грамотами та медалями. Далі баталії розгортатимуться на полігонах Рівненщині, а завершиться "Адекватне реагування-2011" 30 вересня в Житомирській області.