Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

27 вересня 2011, 13:39 Суспільство
У Сумах жінка ховала свою 14-річну доньку в антисанітарних умовах
У Сумах жінка ховала свою 14-річну доньку в антисанітарних умовах

Сумська Мауглі - серед бруду, непотребу, котів, собак та свиней мати ховала свою 14-річну доньку від міліціянтів. Дівчина несподівано зникла з лікарні, й не повернулася до дитячого притулку. Більше тижня правоохоронці розшукували її на вокзалах, у подруг та родичів - марно. Як виявилося, увесь цей час вона жила під столом.

До обласного притулку Марина потрапила місяців зо два тому, коли її неньку позбавили материнських прав.

Світлана Кальченко, співробітниця Сумського притулку для дітей:

- Она больше общалась с мамой, и что домой - она даже не просилась домой, мама каждый день приходила.

Кілька днів дівчина пробула в лікарні - через застуду. Та коли медики повідомили, що готують пацієнтку до виписки, вона зникла.

Сергій Тарасенко, ст. оперуповноважений УМВС України в Сумській області:

- Были отработаны все ее дружеские, родственные связи, были опрошены как мать, так и отец - никаких следов ее присутствия обнаружено не было.

Хоча мати зниклої дівчини запевняла, що не знає, де донька, оперативники вирішили ретельно оглянути кожен куточок. Коли відсунули стару шафу, виявили двері до ще однієї кімнати, де під завалами одягу й матраців побачили Марину.

Правоохоронець:

- Під столом, у цьому місці дівчина ховалась тут кілька днів, тут же і мешкала в цих умовах. Жінка виправдовується: доньку ховала, бо та прийшла додому дуже налякана, тож просто хотіла її захистити.

Тетяна, мати дівчини:

- Это моя дочка, и я ей не могла отказать в любой просьбе, это мой ребенок: лишена я родительских прав - мне, честно говоря, все равно.

Дівчина ж зізнається: відколи її віддали до притулку, тільки й чекала нагоди втекти додому.

Марина, утікачка:

- Врач сказал, что меня обратно в приют, и я очень расстроилась. И мне не хотелось идти в приют обратно. Ну, я и решила уйти с больницы.

Утім, Марину таки повернули до притулку. А ось матір за утримування неповнолітньої в небезпечних для здоров'ях умовах, можуть навіть притягти до кримінальної відповідальності.