Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

26 вересня 2011, 15:06 Суспільство
Під Києвом проходять змагання за право носити краповий берет
Під Києвом проходять змагання за право носити краповий берет

Безкомпромісні змагання тривають під Києвом. Щоправда, участь у них беруть дорослі, до того ж, не прості. Справжні спецпризначенці. Три сотні найліпших бійців десять днів змагатимуться за найвищу відзнаку - право носити краповий берет. Отримають його тільки з десяток найкращих.

Усі ці хлопці, незалежно від військового звання, мають змагатися між собою. Перше випробування - стріляти з автомату та пістолетів. Невдалий результат одразу позбавляє учасника можливості продовжувати змагання.

Олександр Лещенко, заступник командира військової частини:

- В минулому році один із військових вибув 142 очка із 150 можливих із автомата. Це був рекорд, зайняв перше місце. Зараз сума буде рахуватись по двом видам зброї - автомат і пістолет.

Ця дівчина не просто спостерігає за стріляниною: вона чекає, доки підійде черга її команди. Дар'я - єдина за історію змагань жінка, яка наважилася претендувати на краповий берет. До випробувань вона готова.

Дар'я Ібрагімова, спецпризначенка з Криму:

- Здесь отстрелять, автомат, полоса, марш-бросок, рукопашка, силовая.

Найбільше дівчина хвилюється за свою влучність, а зійтися з чоловіками в рукопашному бою їй не страшно.

Дар'я Ібрагімова, спецпризначенка з Криму:

- Там еще есть сдача приемов рукопашного боя. Серьезное испытание, потому что неожиданно ты поворачиваешься спиной - команду дают. Ты поворачиваешься - и человек наносит любой удар любым оружием, и ты должен защититься и нейтрализовать его.

А це вже наступне змагання - смуга перешкод. Головне тут - прибігти швидше за суперника.

Треба вкластися у дві з половиною хвилини, інакше шансів на краповий берет немає. Ці учасники вже розуміють: бігли повільно. Доведеться спробувати наступного року.

Учасник змагань:

- Дуже тяжко. Дуже тяжко, і все.

Учасник змагань:

- Надо было, чтоб время меньше было, большое время.

Попереду ще 9 днів змагань. Жодних матеріальних відзнак найвитриваліші не отримають. Такі змагання тішать військове самолюбство.

Микола Мішакін, заступник командувача внутрішніх військ МВС України:

- Кращі отримають відзнаку - краповий берет - це вища відзнака для спецназівця, яка тільки може бути. Ніяких великих переваг матеріальних вона не дає, але честь для кожного спецназівця завоювати право носіння крапового берета.

Володарі крапових беретів мусять наступного року підтвердити право їх носити, і лише переможець трьох таких змагань отримує довічне право на берет.