Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

21 вересня 2011, 12:13 Суспільство
У Львові 55-річний чоловік здійснив спробу самоспалення
У Львові 55-річний чоловік здійснив спробу самоспалення

Спроба самоспалення у Львові. 55-річний чоловік облив себе легкозаймистою речовиною і підпалив. Усе відбувалося під будівлею обласної ради. Палаючу людину кинулися рятувати міліціянти.

Для самоспалення пенсіонер обрав майдан біля входу до Львівської облради та людний час - близько шостої вечора. Палаючого чоловіка помітили перехожі й чиновники, які виходили з будівлі. Міліціянти загасили самогубцю з вогнегасника.

Володимир Міляр, охоронець Львівської облдержадміністрації:

- Почули крик з вулиці, вийшли, побачив, що людина горить, вернувся, взяв вогнегасник, вискочив, затушив. Викликали "швидку".

Самовидці розповідають: обгорілий чоловік самотужки сів до карети "швидкої". На запитання не відповідав.

Володимир Міляр, охоронець Львівської облдержадміністрації:

- Як я побачив перший раз, його полум'я дуже велике було, але як я з вогнегасником - і моментально все обгоріло, штани були синтетичні такі, і воно моментально згоріло.

Самогубця перебуває в лікарні у тяжкому стані. Його обстежили психіатри: за попередніми даними, пенсіонер був не при здоровому розумі, коли себе підпалював.

Ігор Стояновський, заступник керівника Львівської міської лікарні №8:

- Найбільше ушкоджено опіком спина, верхні кінцівки частково, нижні кінцівки. В нього зараз є біля 30, можливо, трошки більше відсотків опіків, вони в перші дні супроводжуються опіковим шоком, лікування направлене на подолання опікового шоку.

Жодних пояснень чоловік лікарям не давав. Не чули вимог і свідки-чиновники.

Валерій П'ятак, заступник губернатора Львівської області:

- Жодних слів не було, це я вам відповідаю досить відверто. Вже зараз я знаю, що людина є з Любліня Великого Городоцього району, по інформації - що людина є хвора. Був крик "горю".

Обставини інциденту з'ясовує міліція. Правоохоронці прагнуть дізнатися, чи, бува, хто не довів чоловіка до самогубства.

Галина Лемішко, т.в.о. керівник відділу ГУ МВС України у Львівській області:

- Є в кримінальному кодексі України стаття: доведення до самогубства. Якщо в процесі перевірки буде зібрано достатньо матеріалів, то буде порушуватись кримінальна справа.