Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

7 вересня 2011, 12:40 Суспільство
За живих родичів 16-річна дівчинка опинилася сиротою
За живих родичів 16-річна дівчинка опинилася сиротою

Батько не любить, мати пиячить, бабуся - не в змозі прогодувати. Сиротою за живих родичів лишилася 16-річна мешканка Полтавщини. Кілька років тому її батьки розлучилися. Спочатку донька жила з мамою, потім - із татом, а зрештою виявилася непотрібною нікому.

Канікули в бабусі, будні - у татка, мрії - про матір. Так 16-річна Оля жила кілька років, відтоді як розлучилися батьки. Виховувати доньку спочатку взялася ненька, та швидко збагнула: грошей бракує. Прихистив було батько, та коли одружився вдруге, на своє дитя забракло часу й уваги. Останню надію дівчинка покладала на бабусю - та онуку обіцяла забрати. Але під час останніх канікул від Олі відмовилася і вона. Тож недолітка вирішила втекти з дому.

Жанна Ахиджанян, керівник відділу УМВС в Полтавській області:

- Декілька тижнів дівчина перебувала у розшуку. Працівники міліції проводили усі заходи для її знайдення. Але дівчина знаходилася зі своєї матір'ю.

У селі, де останні роки мешкала мати, жінки давно не бачили. Потім поповзли чутки: вона померла. Після втечі з дому Оля подалася до своєї хрещеної. Від неї дізналася: ненька жива-здорова, і мешкає в Полтаві. Там обох зрештою і знайшли.

Оля, утікачка:

- Чому ти пішла з дому?

- То що бабушка сказала: "Іди на всі чотири сторони, шукай свою матір". Я тільки збиралася повідомити, що я буду жити з мамою…. З таким відношенням, як відносився до мене батько, я не збиралася з ним жити.

Занедбана квартира в самотнього дідуся. Тут жінка винаймала кімнату. Хоч непишно, та затишно, запевнила правоохоронців дівчина. У чужій оселі, нарешті, сподівалася на щасливе життя. Та правоохоронцям мати зізналася: залишати надовго доньку в себе не планувала. За кілька тижнів розшуку забирати дитину передумав і батько.

Жанна Ахиджанян, керівник відділу УМВС в Полтавській області:

- Після того, як було повідомлено, що дитина знайдена, заяву до міліції написав саме батько, він повідомив правоохоронців, що не збирається забирати свою дочку, тобто він від неї відмовляється.

Мати дівчинки:

- Дитина повинна була жити в гуртожитку. Я їй повинна була допомагати фінансово.

- Тобто, ви планували, щоб вона з вами жила?

- Вона зі мною не могла проживати, тому що вона повинна була проживати в гуртожитку.

Якщо б і бажала мати виховувати, та все одно б не змогла, пояснюють у міліції. Жінку поставили на облік за пияцтво і проституцію. Тож за живих родичів дівчинці тепер доведеться переїхати до притулку.