Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

1 вересня 2011, 15:28 Суспільство
З початку року київська влада прибрала з подвір'їв 8 автотрупів
З початку року київська влада прибрала з подвір'їв 8 автотрупів

Старі покинуті машини стають тимчасовим притулками для безхатченків і головним болем для ЖЕКів і автовласників. Як прибрати такий транспорт з-під будинку?

Ірина Винокурова, кореспондентка:

- Такі автомобілі водії, зазвичай, називають автотрупами. Забуті, вони роками стоять біля будинків, займають місце, проте, прибрати звідси їх може лише власник.

Жодна з цих машин не виїжджала з парковання вже кілька років. Одна - суцільний брухт, інша - у дещо ліпшому стані. Втім, господарі звільняти місце не хочуть.

Ірина, співробітниця ЖЕКу:

- Людей нельзя заставить, чтоб они их убрали. Как на этом доме, везде у нас такая ситуация. И постоянно боремся, и не можем ничего сделать с этими машинами. Владельцы говорят, что мы уберем эти машины, и вот это вот уберем-уберем, предписание - мы носим постоянно, у них предписание есть наше, и в ЖЕКе есть, и они ничего не делают. Это проблема.

А ще - за кілька метрів просто на проїжджій частині роками бовваніють дві вантажівки. Вони створюють затор, скаржаться місцеві мешканці.

Місцевий мешканець:

- Раньше я здесь жил, поворачивал сюда, - и все постоянно собирались в очередь.

- А вы что, их сжечь хотите?

Місцевий мешканець:

- Надо поговорить с хозяевами, узнать. Даже не знаю что вам сказать. Может, имеет смысл их сдать на металлолом.

Місцевий мешканець:

- Ну, если он ее делать не будет, - пускай продаст, ее хоть на металл, а так? Зачем она так? Металлолом - пионеры бегают, прыгают по ней?

Втім, власники давно вже нерухомого майна дати йому ради, чомусь, не хочуть. Хоча в пунктах приймання брухту такі автівки охоче беруть. Телефоном нас повідомили: навіть готові допомогти транспортувати.

Сергій Садовий, керівник Головного управління контролю за благоустроєм м. Києва:

- Якщо евакуатор, то ми взагалі автомобільний лом берем десь 2300 за тону. Мінус евакуатор з цієї суми.

- Так в любому випадку буде ще засміченість, якийсь відсоток на те, що не металеве. А якісь документи потрібні? Техпаспорт?

- Ксерокопія.

Втім, якщо власник ще сподівається поїздити занедбаним автом, тоді безсилі і сусіди, і місцева влада.

Сергій Садовий, керівник Головного управління контролю за благоустроєм м. Києва:

- Коли ДАІ підтверджує нам, що так, даний автомобіль знятий з реєстрації, тільки тоді ми маємо право його демонтувати. Якщо ДАІ дає нам довідку, що даний автомобіль стоїть на реєстрації, не в залежності, в якому стані, - зрозуміло, ми демонтувати не можемо.

З початку року у столиці міська влада прибрала з подвір'їв 8 таких автотрупів. Сотні ж інших і далі стоятимуть під будинками.