Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

1 вересня 2011, 15:16 Суспільство
Столичні МНСники провели навчання на Київському морі
Столичні МНСники провели навчання на Київському морі

"Врятуйте наші душі", - таке повідомлення отримали сьогодні рятувальники з туристичного транспорту в Київському морі. Він повільно йшов на дно.

Борис Сачалко:

- Там за кільканадцять кілометрів від берега тоне туристичне судно. На його борту 5 десятків пасажирів чекають на свій порятунок, а команда зі своїм капітаном вже кілька хвилин відчайдушно надсилає сигнал "СОС".

За кілька хвилин до потопальників припливає рятувальний катер. У ньому - водолази зі спорядженням. Перевіряють, чи велика проломина.

Тим часом, із транспорту знімають пасажирів. На щастя, це - вигадана ситуація. Так МНСівці вчаться рятувати людей із суден. За тяжко травмованого тут - манекен.

І лікарі, що скільки сили намагаються реанімувати пластикового потопельника.

Лікар:

- Признаки клінічної смерті в нього є, будемо боротися за його життя. Ми робим даже повну вентиляцію легень, навіть не викачавши воду з легень - ми таке можемо робити.

А ще - усмішки на обличчях акторів, що грають наполоханих пасажирів. Бодай якось наблизити ситуацію до реальної намагаються еменівські психологи. У цій палаті переляканих повертають до здорового глузду.

Лікар:

- Треба взяти його руку і відчути пульс - він чує мій пульс, я чую його пульс - я передаю йому свій спокій. Уявіть собі зелену поляну, пташки щебечуть, квіточки - видих. Ви спокійні. Видих. Вам тепло. Вдих - видих.

Заощадили на акторах, зате розщедрилися на техніку, виправдовуються чиновники.

Анатолій Присяжнюк, керівник Київської облдержадміністрації:

- Додатково на проведення тренування коштів не виділили. А на придбання нової техніки цього року було виділено майже 100 мільйонів гривень, це і на техніку і на підготовку персоналу.

Усе мають закупити вже найближчими місяцями. Тож за надзвичайних ситуацій допомагатимуть на водних артеріях Київщини значно більше.