Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

26 серпня 2011, 13:45 Суспільство
Порядок під час Дня незалежності пильнували 18 тисяч правоохоронців
Порядок під час Дня незалежності пильнували 18 тисяч правоохоронців

Аби без негараздів минув сам День незалежності спокій в Україні, пильнували 18 тисяч правоохоронців. Чотири тисячі - тільки в Києві. Свято для них - суто за графіком. У розкладі - все, до найменших дрібниць: і перерва на обід, і похід до туалету.

Їх сьогодні - як ніколи, густо. Довгі колони автобусів і міліційних машин. Три тисячі правоохоронців, і ще тисяча бійців внутрішніх військ стережуть цноту свята незалежності. І доки люди танцюють, вони працюють.

Правоохоронець:

- Давайте в слєдующий раз, не сьогодні. Сьогодні нема коли.

Охороняти спокій їм - увесь день і опівночі. А щоб боєць почувався комфортно і був сильним, тут і безкоштовний туалет і перерва на обід.

Правоохоронець:

- Звичайно, є і відпочинок, і обід, і перерва.

До того, що чужий відпочинок треба охороняти, Олег уже звик. Патрулює свята вже не вперше. На роботу не скаржиться. День незалежності для нього - як і для інших.

Олег, працівник спецпідрозділу "Беркут":

- Свято, як і для всіх людей, свято.

- Але ж ви працюєте?

- Ну, то така робота. Комусь треба ж працювати, комусь відпочивати.

- Охороняєте громадський порядок?

- Ну, да, щоб не було ніяких провокацій бійок.

Проти бійок - і високі міліційні чини. Усіх охочих поштовхатися з міліціянтами вони просять, хоча б, на свято відпочити мирно.

Володимир Поліщук, керівник відділу ГУ міліції м. Києва:

- Сьогодні велике свято - 20 річниця, і ми сподіваємось, що жодних порушень громадського порядку не будуть. І в свою чергу вітаємо всіх громадян зі святом, і звертаємось, щоб вони поважали думку інших людей, і не створювали жодних конфліктних ситуацій.

Натомість, киянин Тимофій у мирний День незалежності не вірить.

Тимофій, мешканець м. Києва:

- Провокації, я думаю, будуть. Я вже зараз там проходив і бачив, що кричать і з тої сторони, і з тої. І я бачив обличчя цих міліціонерів, і я думаю, їм сьогодні буде не так легко.

Чоловік показує у бік колон автозаків, що стоять за кілька вулиць від Майдану Незалежності. Їхні водії до нелегкого свята готові.

Водій автозаку:

- Немає ще нікого всередині? Клієнтів немає?

- Немає, немає.

- А очікуєте?

- Та ні...

- Дай Боже, щоб не було?

- Ну, да!