Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

19 серпня 2011, 15:48 Суспільство
На Львівщині мати залишила немовля у пластиковому відрі
На Львівщині мати залишила немовля у пластиковому відрі

Пластикове відро замість колиски. У селі Ременіві, що на Львівщині, на одному з обійсть селяни знайшли в такій тарі щойно народжене немовля. А через чотири години в кукурудзі побачили його непритомну матір, що стікала кров'ю. Нещасний випадок, чи злочин?

Зараз дводенне немовля в безпеці. Його зігріває медична апаратура, пестять лікарські руки.

Наталія Брунець, співробітниця Львівської міської дитячої клінічної лікарні:

- Дитина поступила у важкому стані з огляду на переохолодження. І, звичайно, в такому стані покинута дитинка і з переохолодженням загрожувало приєднанням інфекції, які при подальшому могли усугубитися на всі органи і системи.

Немовля знайшла пані Марія. Каже, почула на сусідському подвір'ї щось схоже на котяче нявкання. Та у відрі біля хати жінка побачила не пухнастика, а крихітного закривавленого хлопчика.

Марія Кулина, сусідка:

- Плакала, рухалася, відкривала очка, ротиком, носом дихала, ось все було добре.

Жінка покликала на допомогу сусідів. Не зволікаючи, загорнули дитину в пелюшки та зігріли. Після цього кинулися шукати матір хлопчика - вона кудись зникла. Знайшли її лише за кілька годин у кукурудзі.

Марія Кулина, сусідка:

- Отут біля хати вона поставила відерко. І вродила на відерко, та й приїхала швидка, вона дуже себе зле почувала, втратила трохи крові, пішла в туалет - її зле стало в туалеті, і вона щось поблудила, і вийшла на город, і ми її там знайшли.

Непритомна породілля лежала на городі і стікала кров'ю. Жінку відвезли до лікарні. Зараз вона почувається добре. Утім, лише фізично. Мати, кажуть медики, дуже потерпає за свого хлопчика й запевняє, що не мала наміру його покинути.

Марія Хаба, заввідділу Кам'янсько-Бузької районної лікарні:

- Не знаю, таку жінку, можливо, не можна так засуджувати, так вже тут пішли розголоси, що вона покинула свою дитину. Я вважаю, що це було не так. Пологи передчасні, жінка знала, що вона ще не має народжувати.

Люди теж уважають, що сталося непорозуміння. Кажуть, жінці тяжко живеться. Вона вдова, й самотужки виховує чотирьох дітей. Ще й доглядає трьох інвалідів. Запевняють, сусідка - дбайлива мати, працьовита й не вживає алкоголю.

Лілія, сусідка:

- Получається, що вона, як подумала, що в неї передчасні пологи, в неї почало все боліти, вона випила ношпу, і вона сіла на відро, що їй лишалося робити? Народила ту дитину, но вона сприйняла це як викидень. Вона була в шоковому стані, вона не розуміла, що робиться.

Була це трагічна випадковість, чи жінка свідомо покинула власну дитину в небезпеці - з'ясовують правоохоронці.

Мар'ян Скиба, керівник Кам'янсько-Бузького РВ міліції:

- Всі обставини будуть з'ясовані, зараз твердо сказати, що буде порушена кримінальна справа, чи буде відмовлено в порушені кримінальної справи. Проведемо дослідчу перевірку детально. Проведеться судово-медична експертиза, і тоді по дитину, по плоду, по матері, і так дальше - і психологічний стан врахується.

Коли мати й дитя оговтуються в лікарнях, жалісливі сусідки дібрали хлопчикові ім'я - Богдан.