Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

16 серпня 2011, 17:01 Суспільство
Дачники проти зносу будинків на київській Русанівці
Дачники проти зносу будинків на київській Русанівці

Дачі на Русанівських зноситимуть. За чутками, першу чергу демонтування мали розпочати сьогодні - 15 серпня. На місце можливого руйнування будинків їздила Марина Борисполець.

На вулиці Садовій зібралося кілька десятків людей, адже за чутками 15-го серпня будівельники мали розпочати перше знесення будівель.

Андрій Махов, голова садівницьких товариств Русанівського масиву:

- Официально нас никто не предупредил ни о каких сносах, переселениях, и так далее. Прошла информация в СМИ, потом люди собрались, чтобы этому противодействовать.

Першими мають знести будинки тих людей, які погодилися на компенсацію й підписали договори. Таких на всіх Русанівських садах десь шість десятків. Юрій один із них. Замість дачі тут він пристав на грошове відшкодування та земельну ділянку в Биківні. Утім, поки переїжджати наміру не має. Каже, влада не виконала умови договору.

Юрій Гавлинський, мешканець м. Києва:

- Вопрос главный - чтобы они там что-то сделали на Быковне из того, что прописано в договоре. Электричества нет, воды нет, они там пробили только одну техническую скважину. Пошли сейчас разговоры: "Вы уезжайте, а мы вам потом сделаем".

Та люди обіцянкам віри не ймуть. Більшість мешканців будинків, що їх мають зносити, на жодні умови влади не пристали. Люди кажуть: за ділянки їм пропонують смішні гроші.

Тетяна, мешканка м. Києва:

- Нам предлагали Горбачиху, предалгали Быковню, и компенсацию 50 тысяч гривен. Ну, есть люди, которые соглашаются, а мы вот, например, ремонтируем, делаем балкон - два на два. Так он, например, стоит 60 тысяч гривен. Так что можно построить за 50 тысяч?

Марина Борисполець, кореспондент:

- Будинки на 25 та 26 лініях вулиці Садової зноситимуть найпершими. Планують робити це найближчими днями.

Підрядники вже тримають руку на пульсі. Кажуть, будинки, власники яких погодилися на компенсацію, мали вже демонтувати.

Віктор Костюковський, представник генерального підрядника:

- В пятницу уже должны были получить разрешение, ну, на этой неделе уже разрешение точно будет.

- Тобто, можливо, наступного тижня уже буде демонтаж?

- Все можливо. Пока "автодор" не будет иметь разрешения на демонтаж домов, мы ничего не трогаем.

А поки в "Київавтодорі" вирішують, коли саме розпочнуть демонтування, люди чекають екскаваторів, і сидять, мов на голках. Більшість запевняє: на знесення будинків не погодиться в жодному разі.