Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

1 серпня 2011, 13:53 Суспільство
В Херсоні батько викрав власну дочку
В Херсоні батько викрав власну дочку

Все сталося на очах десятків людей: двоє чоловіків схопили дитину, коли та гуляла з дідусем і бабусею. Пенсіонер боронив онуку й дістав ногою в обличчя.

Подружжя пенсіонерів разом з трирічною онукою їздило містом у справах. Після базару, зайшли до аптеки. Дідусь пішов до прилавку, а бабуся з малям стояли неподалік виходу.

Віра Єрмоленко, бабуся дівчинки:

- Я так её держала за ручку, у неё браслетик был, её выхватили у меня только один браслетик в руках, она кричит: «Бабушка»… и я закричала. 

Пенсіонери кинулися за викрадачами. Намагалися їх зупинити та марно.

Віра Єрмоленко, бабуся дівчинки:

- Мы их догнали, а они в машину, там в машине ещё двое, сели и уехали.

Свідки пригадують, все сталося дуже швидко.

Алла, свідок:

- Дедушка гнался за ним, но там в машине кто-то был, родитель, потому что дверь открытая для пассажира, ребёнка отдали быстро в машину, дедушка рванулся за ним, он  его ногой в лицо ударил, дедушка упал и машина быстро уехала.

Згодом з’ясували - дівчинку викрав рідний батько, бо з матір’ю дитини вони розлучені. Конфлікт через доньку в колишнього подружжя виникає вже не вперше. Півтора року тому чоловік вже забирав малу в Бельгію, де мешкає. Повертати дівчинку довелося за допомоги суду і поліції. Нині жінка боїться, що історія повториться. І дитину вивезуть за кордон.

Роза Топанова, мати дівчинки:

- Девять месяцев ребёнок был там и я его забрала, забрала с помощью генеральной прокуратуры Бельгии, милиции, по решению суда и я его только привезла в январе 2010 года.

Тому перелякана жінка знову звернулася до правоохоронців, щоправда українських.

Міліціянти кажуть, батько-викрадач сам зателефонував правоохоронцям і повідомив - дитина у нього, і віддавати її він наміру не має. 

Олексій Добровольський, керівник Комсомольського РВ міліції м.Херсона:

- После происшествия приблизительно через полтора часа на телефон 102 позвонил отец. Сказал, что он забрал ребёнка, что он не хочет, чтобы ребёнок был у бабушки с дедушкой, что он хочет с ним общаться и сказал, что это его личные отношения с женой.

Наскільки правомірні дії батька - роз'яснюють юристи. Кажуть, така ситуація цілком стандартна. Але оскільки в батьків рівні права на дитину, то притягнути до кримінальної відповідальності його неможливо. З ким проживатиме дитина може визначити лише суд. А от за кордон вивезти доньку без згоди матері чоловік права не має. Та це лише юридично, а фактично зробити це дуже легко.

Cвітлана Гречушкіна, юрист:

- Я бы посоветовала матери, не тратя время, обратиться сейчас в суд с иском об определении места жительства ребёнка и в порядке иска запретить отцу в судебном порядке вывозить ребёнка заграницу.

Тим часом мати викраденої дівчинки оббиває пороги всіх правоохоронних структур та звертається до дипломатів, аби повернути доньку.