Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

29 липня 2011, 14:55 Суспільство
У столиці неподалік від метро рідна мати викинула новонародженого в траву
У столиці неподалік від метро рідна мати викинула новонародженого в траву

Немовля знайшли біля станції метро в столиці. Новонародженого хлопчика викинула рідна мати. Крихітку побачили перехожі, й урятували дитині життя.

Цьому хлопчикові лише три дні. Він важить три кілограми, має нормальний апетит. Нині його обстежують.

Тетяна Сосновська, завідувач відділу дитячої міської клінічної лікарні №6:

- Он сейчас проходит, еще не все сделали, но те, что сделали - все благополучно. По состоянию вполне здоровый и хороший ребенок. И по весу, и по всему.

Немовля в лікарні лише день. Сюди його привезли з вулиці. Рідна мати викинула дитину в чагарники.

Марина Борисполець, кореспондентка:

- Ось тут у високій траві біля станції метро "Академмістечко" і знайшли малюка. Вижило немовля дивом, адже в цій місцевості повно безпритульних собак.

Місцева продавчиня Любов, одна з нечисленних свідків, що того вечора бачила матір покинутого хлопчика.

Любов, свідок:

- Йшла звичайна дівчина. Звичайно одіта, не бомжиха: ні циганка, нічого, звичайна нелюдь. Я не знаю, що тут сказати. Я сама мама, лучше би мені оту дитину - я, чесно би, забрала його.

А знайшла крихітку жінка, яка годує тутешніх собак. Вона почула писк у траві. Пані Люба розповідає: це щастя, що першим хлопчика знайшли люди, а не пси.

Любов, свідок:

- Так це не те, що небезпека. Тут чого кормлять цих бездомних собак - того що вони на людей кидаються. Як вони не розірвали цю дитину - я не знаю, це жах! Тут же всі бездомні, тут дитя йшло зі школи, дівчинці руку відірвали. Як воно, те дитя тут лежало?

Дитина була добре вдягнута, біля неї стояло паковання підгузків, а на руці - бірка з прізвищем. За цим написом правоохоронці й намагалися з'ясувати, хто мати хлопчика.

Володимир Поліщук, керівник відділу ГУ міліції м. Києва:

- Згодом з’ясували, що цю дитину жінкам 1978 року народження народила у п’ятому пологовому будинку. Працівники святошинського райуправління зараз проводять дослідчу перевірку, вже з’ясували, що в Житомирській області, звідки, ніби-то, ця жінка була. За цим прізвищем, немає такої жінки.

Якщо жінку знайдуть, їй загрожує кримінальна відповідальність за статтею - "залишення в небезпеці". Покарання за цей злочин три роки тюрми. А поки правоохоронці шукають матір-зозулю, медики благають породіль не кидати немовлят у під'їздах, на смітниках та в парках. Для таких крайніх випадків у столичній десятій лікарні функціонує так зване "вікно життя". Тут мати може залишити маля, і її не переслідуватимуть за законом, бо дитина перебуватиме в безпечному місці.