Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

27 липня 2011, 15:45 Суспільство
Пенсіонерка з Рівненщини вижила, стрибнувши у 15-метровий колодязь
Пенсіонерка з Рівненщини вижила, стрибнувши у 15-метровий колодязь

Пенсіонерка з Рівненщини намагалася накласти на себе руки, стрибнувши в 15-метрову криницю. Та не судилося бабусі так померти. Що штовхнуло стареньку на відчайдушний крок, і що врятувало - дивіться далі.

Ця історія сталася в селі Привільному Дубенського району. 77-річна бабуся вирішила вкоротити собі віку, вийшла на подвір'я і стрибнула в колодязь. Та коли опинилася на дні, бажання жити перемогло. Стала кликати на допомогу. Крики почули сусіди і зателефонували рятувальникам.

Олег Попов, керівник підрозділу Дубенського РВ МНС:

- Були проведені дії по рятуванню жінки, було задіяно рятувальні мотузки та пожежні пояси з карабінами.

Не гаючи часу, еменесівці розібрали половину накриття криниці та зробили конструкцію для підйому старенької. Потім спустилися в колодязь і, обв'язавши мотузками жінку, яка благала про допомогу, витягли її на поверхню. Там на бабусю вже чекали лікарі.

Яків Вагилевич, головний лікар Дубенської станції швидкої допомоги:

- Скочила в колодязь із суїцидальною спробою, ймовірно, не нанісши при тому собі жодних травм. Десь там трішки дернула спину.

Медики діагностували в жінки загальне переохолодження від крижаної води. Ледь помітні синці на тілі не могли не здивувати лікарів, адже глибина криниці - 15 метрів. Як старенькій вдалося уникнути травм, залишається загадкою.

Світлана Федик, кореспондентка:

- Що спонукало 77-річну жінку посеред ночі, та ще й у такий спосіб звести рахунки з життям? Селяни розповідають: старенька почувалася самотньою та нікому не потрібною. Окрім того, в неї спостерігалися психічні розлади, що ще більше віддаляло її від суспільства.

Лікарі та односельці бабусі впевнені: стареньку від загибелі та страшних травм врятував янгол-охоронець, і сподіваються, що тепер пенсіонерка і не думатиме про самогубство та цінуватиме життя.