Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

18 липня 2011, 13:19 Суспільство
На Дніпропетровщині через одного самогубця ціла сім'я потрапила у лікарню
На Дніпропетровщині через одного самогубця ціла сім'я потрапила у лікарню

Хотів укоротити віку собі, та ледве не вбив усю свою сім'ю. Невдалу спробу самогубства вчинив голова родини на Дніпропетровщині. Зачинився в кухні, пустив газ і підніс запальничку. Після вибуху четверо родичів потрапили до лікарні.

Того ранку в селищі Царичанці було напрочуд тихо. Аж раптом в одному із подвір'їв пролунав гучний вибух.

Дмитро, сусід:

- Ну, я в этот момент помогал соседке делать забор, и услышал взрыв, когда подъезжала газовая машина. Подбежал туда с соседом, увидел обгоревшие тела людей.

49-річний господар садиби, його донька, зять і чотирирічна онука. За десять хвилин усіх вже везли до лікарні.

Григорій Марченко, завідувач хірургічного відділення Царичанської районної лікарні:

- Значить, троє з них було в тяжкому стані, один з них в край тяжкому стані і була дитина з легкими опіками. Найстарший чоловік 49 років був у вкрай тяжкому стані. Отримав опіки майже 85% поверхні тіла, глибокі опіки, 3-4 ступеня.

У будинку родини вибухнув газ. Та експерти одразу визначили: то не нещасний випадок, а невдала спроба самогубства господаря. Газовий шланг той перерізав власноруч.

Валерій Житній, заступник керівника Царичанського РВ міліції:

- Господар двору, перебуваючи у нетверезому стані, з невідомих на те причин висловив своїй сім’ї наміри покінчити життя самогубством, закрився в приміщенні кухні, обрізав газові шланги, які вели до котла опалювального, після чого запалив запальничку, і стався вибух.

Зачинившись у кухні, чоловік телефоном наказав рідним негайно забиратися геть. Та вибігти не встигли - вибухова хвиля наздогнала їх біля дверей. Молода мати закрила доньку власним тілом. Від страшних опіків це малу і врятувало. Що штовхнуло на відчайдушний крок її дідуся - тепер мізкують правоохоронці.

Валерій Житній, заступник керівника Царичанського РВ міліції:

- Родина потерпілого взагалі характеризується з позитивного боку. Немає ні приводів до міліції, ні на обліках не знаходився. В ході опитування сусідів було отримано тільки позитивні відгуки.

Доброзичливий, самодостатній, щасливий голова великої родини. Пояснення психічного зриву фахівці поки знайшли лише одне - так званий афганський синдром, адже чоловікові свого часу довелося воювати в цій далекій країні. Допитати самого винуватця вибуху поки неможливо - за його життя ще борються лікарі.