Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

15 липня 2011, 12:30 Суспільство
Техогляд по-новому: даїшники закупили 27 пересувних станцій діагностики
Техогляд по-новому: даїшники закупили 27 пересувних станцій діагностики

Технічний огляд по-новому. Українських водіїв застерігають від надмірної радості: попри скасування обов'язкових процедур, справність машин міліція контролюватиме на дорозі. Для цього придбали двадцять сім пересувних станцій діагностики.

Пересувні станції технічного огляду є в багатьох країнах. Перевіряють справність машин там приватні структури. В Україні ж цим опікуватимуться правоохоронці.

Анатолій Могильов, міністр внутрішніх справ України:

- Мы будем на трасе и на выезде, особенно когда у нас появляется заявка о перевозке детей, чтобы эти автобусы могли и мы проверить. Потому что это безопасность. Этих автомобилей не много, и закуплены для того, чтобы проверять транспорт, который перевозит людей - маршрутки и автобусы.

Фахівці зазначають: спиняти звичайні машини міліціянти також можуть. Не тотально, а з явними ознаками несправності.

Олег Назаренко, керівник Асоціації автомобільних імпортерів та дилерів:

- Согласно закону про дорожній рух, каждый человек лично отвечает за безопасность своего автомобиля, и каждый человек обязан, согласно закону, не выезжать на поломанном автомобиле, на не соответсвующем безопасности автомобиле. По закону, работники ГАИ, если увидят, что авто сломано, имеют право меня остановить и отправить на штрафплощадку.

Водії згодні, безпека понад усе. Водночас, сумніваються, що ДАЇвці переймаються суто цим питанням. Пересувні станції діагностики називають машинами для заробляння грошей.

Олександр, водій маршрутки:

- Увеличиваем, получается, гаишникам взятки. У нового автомобиля можно найти тысячу причин, по которым можно выписать протокол.

Юрій, таксист:

- Ну, пусть будет. ГАИ всегда найдет, к чему прицепиться. Не будет аптечки, будет барсетка - и что-то другое. Ничего страшного, будем бороться.

Новинка від МВС з'явиться на дорогах уже найближчим часом. Аби уникнути спілкування з контролерами від ДАЇ, автомобілістам слід, насамперед, звернути увагу на гальма, фари, забруднення відпрацьованих газів, відсоток тонування та кермовий механізм своєї автівки. Претензії інспекторів за будь-яким з цих пунктів можуть вилитися у штраф.