Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

14 липня 2011, 15:42 Суспільство
У столиці розпочалися змагання серед професійних охоронників
У столиці розпочалися змагання серед професійних охоронників

Битва бодігардів. У столиці розпочалися змагання серед професійних охоронців. Безстрашні захисники показують власний хист і навчаються новому від колег. Першими виступили бійці управління державної охорони.

Ось вони - захисники посадовців та приватних осіб. Всі як дібрані: дужі тіла, суворий погляд, темний костюм. Своїм ремеслом пишаються.

Дмитро Серебрянський, бодіґард:

- Телохранитель - это профессия. Раньше, может быть, была не профессия, а больше - призвание, потому что в реестре профессий не было такой профессии.

Всі вони зібралися на сьомому турнірі Міжнародної ліги професійних бодіґардів. З'ясовуватимуть, хто найліпший, дванадцять команд з України, Росії, Польщі, Естонії, Молдови. Відкриття конкурсу влаштували майже в серці Києва - біля Верховної Ради. Жартують: є чого в депутатів навчитися.

Олександр Гартвич, перший віце-президент Федерації рукопашного бою України:

- Было б не плохо, чтоб и поучаствовали. У нас, мы считали, 94 случая - применение рукопашного боя в здании верховного совета, у нас все депутаты - это рукопашники.

Утім, не склалося - сесія вже закінчилася. Свою ж майстерність показали бійці елітного підрозділу Управління Держохорони: бодіґарди президента України. Розігрують сцену - теракт. Та де там! Чоловіки ці - майстри спорту з багатоборства охоронців. У нападників жодного шансу.

Та це, радше, шоу, каже віце-президент Міжнародної Ліги професійних охоронців.

Віце-президент Міжнародної Ліги професійних охоронців:

- Высший уровень мастерства - когда всего вот этого не должно случится.

Власне, для цього і влаштовують турнір: попрактикувати різні ситуації, які в житті бувають досить рідко.

Віце-президент Міжнародної Ліги професійних охоронців:

- Опыт, который нельзя получить в реальной работе.

Сергій працює охоронцем уже вісім років. Приїхав у складі естонської команди. Тут вони без звичного екіпірування.

Сергій Кустов, бодіґард:

- Радиостанция, скрытая гарнитура, наушничек, оружие огнестрельное, аптечка первой медпомощи, которая нужна всегда с собой, осветительные приборы, то есть, фонарики.

Утім, вже рветься в бій.

Олена Ткаченко, кореспондентка:

- А це вже змагання - спаринги з рукопашного бою. Б'ються охоронці в команді, та й не насправді. Для глядачів це шоу. Для бодігардів - безцінний досвід.

Далі в захисників інші завдання - супровід особи, стріляння, надання першої медичної допомоги та екстремальне керування автівкою. По завершенню визначатимуть найкращих.