Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

14 липня 2011, 12:53 Суспільство
На Буковині лідер секти тримав співмешканку на ланцюзі й розбещував неповнолітніх
На Буковині лідер секти тримав співмешканку на ланцюзі й розбещував неповнолітніх

Лідер секти тримав рабинь, не пускав дітей до школи та морив голодом хворих. Усе це відбувалося на Буковині. Восени торік жінка з цієї релігійної організації навіть померла після пологів, бо знесилилася через тривалий пост. Тоді головного сектанта до відповідальності не притягли. Натомість, порушили кримінальну справу тепер: виявилося, що він розбещував неповнолітніх і тримав свою співмешканку на ланцюгові.

Сусід сектантів Йосип Семенович розповідає: жили вони відлюдькувато, з селянами не спілкувалися, друзів не мали. До секти належало кілька родин, про свої вірування вони не розповідали, на подвір'я нікого не пускали: ані міліцію, ані медиків.

Йосип Семенович, сусід сектантів:

- Я думав, що це станеться, і мені здається, що село чекало цього всього. Я не здивувався, що його заарештували. Вони не виходять, жінка, яка приїхала років 15 року з Кіровограду - я лише раз її бачив за ці 15 років.

Сектанти мешкали в селі Котелевому. Діти до школи не ходили, вчителі приносили їм завдання додому. Багато розповідати односельці бояться, кажуть, члени релігійного угруповання їм не раз погрожували. Сільський голова говорить: не раз намагався поспілкуватися з лідером громади, але марно.

Володимир Трипадуш, сільський голова Котелевого:

- Ми не могли потрапити в те помешкання, любими способами ми старалися уговорити Лисака, що ми хочемо подивитися, як у вас побутові, як у вас діти утримуються, однак, відповідно до Конституції, помешкання недоторкане, і дальше наші дії зупинялися на тому етапі.

Коли ж стало відомо про вагітність неповнолітньої дівчинки, яка мешкала в будинку духовного лідера гурту, там провели обшук. З'ясували: в оселі жило 25-ро людей. Серед них 14-ро дітей ватажка громади, офіційна дружина, співмешканка та неповнолітня коханка.

Валерій Склянов, керівник управління УМВС України в Чернівецькій області:

- Мы говорим о розбещенні неповнолітніх, вступлении в половую связь с неповнолітніми, а быстрее всего будет еще и с малолетними. В процессе обыска был обнаружен еще один состав преступления, когда одна из сожительниц этого руководителя была прикована цепью к кровати, то есть, мы говорим об ограничении свободы лиц.

Затриманий пояснив свої дії просто: прикував її ланцюгом, щоби не втекла. Жінка підтверджує: хотіла піти з секти.

Олег Попов, заступник керівника УМВС в Чернівецькій області:

- Неповнолітніх дітей було прийнято рішення обласною владою, було вилучено, направлено до дитячої лікарні, де проводиться комісійне обстеження, і будуть з'ясовані обставини, чи було у відношенні них вчинені неправомірні дії з боку дорослих осіб.

Нині лідер секти в ізоляторі тимчасового тримання. Проти чоловіка порушили кримінальну справу за розбещення неповнолітньої та позбавлення волі людини. Але правоохоронці впевнені: під час розслідування знайдуть нові факти його злочинної діяльності.