Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

4 липня 2011, 14:48 Суспільство
На Одещині горе-матір, перебуваючи в запої, загубила свою 3-річну дитину
На Одещині горе-матір, перебуваючи в запої, загубила свою 3-річну дитину

Малеча часто потрапляє в скрутні життєві обставини з вини батьків. Через недбалість і абсолютне нехтування батьківськими обов'язками горе-мати з Одещини загубила власну дитину. Шукати її почала аж на третій день. Де було маля весь цей час - сама не знає.

Про зникнення дитини міліцію повідомили родичі. Чоловік зайшов до сестри, та в оселі застав лише п'яного її співмешканця, який сидів з однорічною Катрусею. Старша, трирічна Ангеліна, зникла. Мати дівчинки про це дізналася останньою, бо три дні пиячила з друзями.

Ольга Черненко, мати зниклої дівчинки:

- Давайте не будем…

- Тебя долго не было дома, когда ребенок пропал?

- Трое суток.

- Дома оставила, а сама ушла?

- Нет, я осталась дома, с ребенком, с Витей оставила, а сама ушла.

Безлад, купа недопалків й порожні пляшки від горілки - в таких умовах зростає двоє малят. 30-річна мати ледь язиком повертає: хміль ще не вивітрився після тривалого запою.

Ольга Черненко, мати зниклої дівчинки:

- Где была три дня?

- Я была у Назара.

- Это кто, родственник?

- Нет, это просто знакомый сосед. Я могу показать, где он живет…

- По соседству живет? Три дня у него была?

- Два.

- А домой не приходила к детям?

- Я пришла, смотрю - Ангелюши нема.

- Где Ангелюша?

- Он, она ушла…

- А что вы делали там два дня?

- Пили.

- Что пили?

- Водку.

- По какому поводу, день Конституции, или День рождения?

- Просто пили, да.

Трирічну дівчинку знайшли в сусідки. З’ясували: мати сама її віддала, та цього не пам'ятає. В лікарні дітей обстежили: у меншої на стегнах та ніжках виявили численні рани, це сліди попрілостей від не знятого памперсу. Стан малечі медиків обурює. Правоохоронці ж родину, яка не виходить з алкогольного мороку, притягують до адмінвідповідальності.

Віталій Капуляк, заступник керівника підрозділу ГУ МВС України в Одеській області:

- По этому факту в отношении матери составлен административный протокол по статье 184 статье Административного законодательства за невыполнение родительских обязанностей по воспитанию и обучению детей. На данный момент мама с двумя детьми находится в больнице, пока сожитель приводит в нормальное состояние жилище, чтобы могли проживать там дети.

Наразі горе-матір батьківських прав ще не позбавили. Та вартові ладу обіцяють: за злісне ухиляння від догляду за дітьми порушать проти жінки карну справу.