Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

4 липня 2011, 14:36 Суспільство
На Київщині священик покінчив життя самогубством
На Київщині священик покінчив життя самогубством

Надзвичайна подія - на Київщині. В селі Малій Березанці священик наклав на себе руки просто на церковному ґанку. Що штовхнуло його на смертний гріх?

Марина Борисполець, кореспондент:

- Тут жив, тут служив, тут і наклав на себе руки. Вже кілька днів у селі Малій Березанівці, що на Київщині, гомонять про одне. Місцевий батюшка повісився на дверях церкви, в якій прослужив десять років.

Свіжа могила, коло дороги - тут поховали отця Володимира. Священика, який скоїв самогубство, не відспівували. Поховали поза цвинтарем.

Місцева мешканка:

- Такого батюшки ми не дождем. який оце був.

Місцева мешканка:

- Він був отлічний, і правив хорошо. Добрий був. Він остався без жильця, ходив голодний. Хто ж його погодує?

Чому наклав на себе руки отець Володимир - люди не знають. Але мають кілька версій. Одна з них - не склалося особисте життя. З дружиною, з якою приїхав у село, розлучився. Знайшов собі іншу молодицю на ім'я Людмила, однак їхнє спільне життя мирним не вийшло. З журналістами "Свідка" жінка спілкувалася через зачинені двері.

Співмешканка священика:

- Синяки я свої показувать нікому не буду, понятно?

- А од чого у вас синяки?

- А од того, що мене ваш драгоценний отець по морді бив, і почки поодбивав.

В те, що отець Володимир міг підняти руку на жінку, в селі вірять неохоче. Кажуть лише: останнім часом він частенько зазирав у чарку.

Віра, мешканка села Малої Березанки:

- Живе в церкві, стірає, пляшок на столі повно, всього повно. Ну, батюшка, ну отець, да, давай плакать, да давай усе на світі. Во-о-он вигнав мене. Матюки на мене усі на світі.

Жінки кажуть, терпіли вибрики отця, а тоді пішли в церкву й влаштували ревізію начиння.

Віра, мешканка села Малої Березанки:

- Описали ікони, описали рушники, описали все на світі. Він сидить голий у трусах у церкві і тремтить. Я кажу: "Що, горілки немає, дак тремтите?" Він виніс ключі, оддав.

Чи то не витримав сорому, чи образи. Але того ж дня отець наклав на себе руки.

Інна Свириденко, співробітник Згурівського РВ міліції:

- Виїздом слідчо-оперативної групи було встановлено, що його знайшли місцеві жителі повішеного на шнурках з його особистого взуття, під час перевірки слідів насильницької смерті на тілі не було, наші працівники схильні до того, що це самогубство.

Отець Володимир належав до Київського патріархату. Там його вчинком шоковані.

Євстратій (Зоря), керівник прес-служби Української православної церкви Київського патріархату:

- Для людини віруючої, а тим більше, священнослужителя це є подвійний гріх. Тому це є дуже прикрий для нас випадок, але разом з тим ми знаєм певні підстави, які послужили для цього.

Тепер люди в селі шкодують про померлого отця Володимира. Кажуть, якби знали, в якому той відчаї, спробували б допомогти.