Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

29 червня 2011, 15:27 Суспільство
Дякуємо! Юрій Гриценко повернувся після піврічного лікування в Італії здоровим
Дякуємо! Юрій Гриценко повернувся після піврічного лікування в Італії здоровим

Півтора року тому телеканал НТН допомагав збирати кошти на лікування Юрка Гриценка із Василькова. Нещодавно він повернувся живий і здоровий після піврічного перебування в медзакладах Італії.

Юрко в свої лише вісім років устиг пережити чимало випробувань. Київські медики поставили хлопчикові діагноз - мієлодиспластичний синдром, та зазначили: потрібна трансплантація кісткового мозку від неродинного донора. Операцію бралися робити в Польщі. Сім'я зібрала майже всю суму, але поляки влаштували тяганину - не виходили на зв`язок, не допомогли з візами. Але британський благодійний фонд "Лайфлайн" знайшов іншу клініку.

Ірина Гриценко, мати хлопчика:

- Мы обратились за помощью к вашему каналу для помощи в сборе денег, потому что это дорогостоящая операция. И благодаря вашим зрителям нам удалось собрать деньги, и мне вывезти ребенка за рубеж, в Италию. Проживали мы там, находились полгода за пожертвования зрителей.

Італійці тричі обстежили хлопця і скасували операцію з пересаджування кісткового мозку. Медики вирішили: проблема в селезінці. Її видалили, і всі аналізи крові прийшли в норму. Зекономлені на лікуванні кошти мати Юрка передала іншим хворим малятам, а це значить, будуть урятовані ще три дитячих життя.

Юрко не хоче пригадувати страшного лікування. Натомість розповідає про перебування в Італії у Вероні, де йому дуже сподобалося.

Юрко, врятований хлопчик:

- Там арена єсть. Там лучче чем тут.

- "Здрасьте" як по-італійські?

- Бонджорно.

- А спасибі?

- Граціє.

Увесь цей непростий час хлопчик не втрачав сили духу та збирав власну колекцію іграшкових автівок. І своєму хобі залишатиметься вірним, адже тепер його здоров’ю нічого не загрожує.