Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

29 червня 2011, 13:56 Суспільство
У Івано-Франківську знайшли маленьку дитину на смітнику
У Івано-Франківську знайшли маленьку дитину на смітнику

Дитину знайшли на смітнику в Івано-Франківську. Хлопчик, якому ще немає й двох років, уже понад місяць жив у кублі з місцевими пияками. Дитину їм залишила мати, а сама повіялася невідомо куди.

Малого на смітнику знайшла журналістка Івано-Франківського телеканалу. Жінка саме поверталася з прогулянки зі своїми дітьми.

Діана Даниленко, мешканка м. Івано-Франківська:

- Мене вразило те, що в літню спеку біля сміттєвої урни знаходився маленький хлопчик, який ще не вміє розмовляти, вбраний в теплу осінню курточку, в теплі осінні штанці. Він витягнув на моїх очах з сміттєвої урни окраєць хліба сухий, засмальцьований, і з великою жадібністю його їв.

Замурзаного хлопчика бачили чи не всі мешканці будинку. Але жоден нікуди не звернувся.

Марія Бельченко, сусідка:

- Дитина прищами якимись такими невідомими замазано, нігтик в дитини зірваний.

Ані як звати хлопчика, ані який його точний вік, допитатися на вдалося. Діана забрала дитину додому, помила, нагодувала, і взялася шукати матір. Знайшла її на вокзалі, де та жебракувала.

Діана Даниленко, мешканка м. Івано-Франківська:

- Вона мені сказала, що дитину мені не віддасть, що дитина її, і коли я почала казати їй, що дитина не бачить її більше місяця, вона сказала, що це не моя справа, щоби я викликала міліцію, а дитину вона забере. Я спитала: "Куди? На вокзал?" Вона сказала, що це не моє діло.

На цього чоловіка жінка і залишила свого сина. Розповідає, познайомилися на вокзалі. Вона перебула ніч у його квартирі, і пішла геть.

Микола, мешканець м. Івано-Франківська:

- Жіночка молода, 21 рік. Проститутка, прямо кажу, вокзальна проститутка. Дитина їй потрібна була як засіб для получення грошей від держави.

- Вона вам його залишила?

- Так.

Нині відомо, що дитина і горе-мати - із Калуського району. Тож тепер, коли до справи взялася міліція, хлопчика відправлять до родичів. У суді ж вирішуватимуть питання про позбавлення жінки батьківських прав.