Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

24 червня 2011, 13:20 Суспільство
У Сумах сусід виніс з вогню 5-річну дівчинку
У Сумах сусід виніс з вогню 5-річну дівчинку

У Сумах небайдужий сусід виніс із охопленої полум'ям квартири 5-річну дівчинку. Зайнялося, коли мала була вдома сама. Дитина перелякалася й вибігла на балкон, її крик і плач почули перехожі, один із них кинувся на допомогу.

5-річна Віка ще не оговталася від шоку. Кілька хвилин тому її винесли з охопленої полум'ям квартири.

Ірина, мати врятованої:

- Надо было оставить дочку на полчаса одну. Надо было выйти в город. После того, как я ее оставила, через 15 минут начался пожар в квартире.

Віка гралася сірниками. Спочатку зайнялася штора, потім меблі, перелякана дівчинка вибігла на балкон. Цієї миті з під'їзду виходив Михайло - чоловік квапився на роботу, але почув крики дитини, й кинувся до дверей квартири.

Михайло Алексенко, рятівник:

- К счастью, что та была дверь деревянная, и я с ноги ударил, выбил дверь, забежал. Там зал - горело все. Крикнул: "Где ты?" Она как раз была в соседней комнате. На руки взяли, вышли, отдали на нижний этаж соседям.

Михайло побіг до електрощитка й вимкнув живлення у під'їзді. У цей час до будинку вже приїхали МНСівці.

Ірина, мати врятованої:

- Ребенок не успел ни дыма наглотаться, ничего, все в порядке. Огромная благодарность, если бы не он - ребенка уже не было бы в живых, и я не знаю, что бы я тогда делала. Я даже не знаю, как его благодарить. Это единственный человек из подъезда, который не побоялся, бросился в эту квартиру горящую и забрал ребенка.

Михайлові 32 роки, він спортсмен. Працює охоронцем. МНСівці подаватимуть його до нагороди "Герой-рятівник року", а батькам вкотре повторюють: не кидайте дітей самих удома і ховайте сірники.