Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

16 червня 2011, 16:39 Суспільство
На Житомирщині провели навчання з приборкання бунту в колонії
На Житомирщині провели навчання з приборкання бунту в колонії

Ще донедавна, аби втекти із в'язниці, люди робили підкопи, пиляли грати. Нині ж арештанти в Україні підземних ходів не риють, і з хліба ножів не витягають. А ось захоплення заручників чи то погром у їхньому виконанні, на думку правоохоронців, цілком імовірні.

У Житомирській в'язниці - бунт. Арештанти виступають проти побутових умов, тому відмовляються виконувати накази адміністрації. На перемови з охоронцями тюряжники, які засуджені за тяжкі злочини, не пристають.

Сергій Терехов, керівник Житомирської виправної колонії №4:

- Засуджені, які були невдоволені побутовими умовами, захопили промислову зону, витіснили охорону, вони озброєні колючо-ріжучими та ударними інструментами. Та не виконують вимоги представників адміністрації.

На допомогу адміністрації тюрми поспішають спецпризначенці. І вже за кілька хвилин обступають засуджених.

Та все це не справжня, а розіграна ситуація під час спеціальних навчань. У ролі в'язнів - правоохоронці. Почуватися тюряжниками, кажуть, незвично.

Умовний в'язень:

- Насправді, напевно, зі сторони це здається - це можливо. Але коли ми відчули себе на місці цих засуджених, ми зрозуміли, що насправді працюють, і протистояння майже неможливе.

Сергій Терехов, керівник Житомирської виправної колонії №4:

- Навчання в нас тренувальні - так, що ми відпрацьовуємо дії осіб, складу при виникненні оперативних ускладнень. Всі дії учбові.

Останнім часом реальних бунтів у колонії не було, але адміністрація режимного об'єкта має бути готова до можливих заворушень.