Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

16 червня 2011, 13:13 Суспільство
На Чернігівщині знайшли 2-річну дитину, яка загубилася в лісі
На Чернігівщині знайшли 2-річну дитину, яка загубилася в лісі

Рятувальна операція із собаками, мисливцями та водолазами відбулася на Чернігівщині. Разом із кількома сотнями правоохоронців люди всю ніч прочісували ліс, водойми та довколишні села. Всі шукали дворічного хлопчика.

Того дня Алла і Руслан повезли дворічного синочка в гості до бабці. Поки допомагали їй по господарству, маленький Максимко грався зі своєю 14-річною тіткою, котра страждає на психічні розлади. Ввечері дівчина вирішила неодмінно покатати малого на велосипеді.

Алла Запорожець, мати дитини:

- О пів на сьому він вийшов. Я вибігаю на вулицю - жінка веде корову навпроти, і каже: "Тільки що проїхала Аня з дитиною". Я зразу велосипедами. Ми просто не знали, що вона на трасу його зразу повезла, а ми по селу по своєму, а вона поїхала до сусіднього села. І там його висадила.

Невдовзі неповнолітня нянька повернулася, але вже без племінника. Де лишила малого - пояснити не змогла. До півночі батьки бігали селом. Зневірені, викликали правоохоронців.

Олександр Михайлик, керівник УМВС України в Чернігівській області:

- Всю ніч йшли пошуки малюка, тому що співробітники міліції розуміли, що кожна хвилина у нас на рахунку, і кожна хвилина може стати фатальною, і тій ситуації, тому що малюку всього два роки.

Мисливці, водолази, добровольці-селяни, кінологи з собаками. Вже вранці в семи кілометрах від села у лісосмузі помітили рушник малюка. Службовий собака взяв слід. Ще два кілометри хащами - і хлопчика знайшли.

Олександр Михайлик, керівник УМВС України в Чернігівській області:

- Малюк знаходився у задовільному стані, хоча покусаний комарами, подряпаний гілками, але знаходився живий, здоровий, у задовільному стані, і відразу був переданий батькам. Після цього вже батьки з малюком звернулися у лікарню.

Жодних травм і переляку. Відважний мандрівник вже усміхається. Оговтуються від стресу і його батьки. Зізнаються: впадати у відчай не дозволяли правоохоронці.

Алла Запорожець, мати дитини:

- Такі собрані всі, такі дружні. І собачці, і цьому мужчині, що знайшов - спасибо, дуже велике спасибо.

Отримали заохочення рятувальники і від свого керівництва, яке знову й знову застерігає батьків пильнувати своїх дітей, і за будь-якої ситуації не зволікати з викликами.