Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

16 червня 2011, 10:31 Суспільство
Обвали фрагментів будинків стали епідемією Івано-Франківська
Обвали фрагментів будинків стали епідемією Івано-Франківська

Обвали стали справжньою епідемією Івано-Франківська. Востаннє від будинку відпав кам'яний карниз. Та для мешканців така пригода - не дивина.

Трагедії не сталося дивом, бо коли впав карниз - людей під будинком не було. Бетон і цегла потрощили тільки вивіску над крамницею. Таких випадків у місті останніми роками було багато. Ліпнина, карнизи, навіть фрагменти балконів вряди-годи обвалюються.

Андрій Ганчевський, мешканець м. Івано-Франківська:

- У нас такий самий карніз з третього поверху падав два рази. Два роки тому йшов з дружиною, теж карниз завалився. Будинки старі.

Таких старих будинків на вулиці Шевченка один при однім. Повз них люди ходять до парку на відпочинок. Часто з дітьми. Чоловік, якого ледь не причавив балкон, запевняє: повідомляв комунальників про аварійний будинок уже не раз. А вони лише руками розводять. І відмовчуються.

Ігор Романків, мешканець м. Івано-Франківська:

- В шоці просто. Я думаю, якщо би тут був - не дай Бог якийсь трагічний випадок, то було би набагато гірше. Тут був би і ЖЕК, і міліція. Ніхто не дивиться, не заглядає, а он, дивись - знов валиться. Це страшне, куда ЖЕКи, куда вони дивляться? Це би діти йшли, і крайнього не знайдеш, це біда страшна.

До 350-річного ювілею Івано-Франківська вулицю Шевченка, де багато аварійних будинків, запланували капітально відремонтувати. Залишилося менше року, а тут ще й кінь не валявся. Перехожі побоюються - доки до неї візьмуться, на голови звалиться ще не один карниз. Комунальники ж коментарів не дають, проте обіцяють розібратися.