Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

15 червня 2011, 19:37 Суспільство
Кримська влада: все готово для повноцінного відпочинку на узбережжі
Кримська влада: все готово для повноцінного відпочинку на узбережжі

Перших літніх відпочивальників уже приймає південне узбережжя Криму. Надворі - спека, море прогрілося до 22-х градусів. Наскільки приємним буде відпочинок туристів, і чи немає небезпеки підхопити кишкову інфекцію?

Торік СЕС заборонила відвідувати пляжі Великої Алушти. Через каналізаційний бруд, що стікав у море.

Станіслав Колот, алуштинський міський голова:

- Действительно, в прошлом году была проблема - очистка стоков в селе Малореченском, Солнечногорском и Рыбачьем была недостаточной, и уровень загрязнения моря был высоким, поэтому СЭС закрывала пляжи.

Готуючись уже до цьогорічного сезону, міські урядники змогли дати лад на очисних спорудах у селищах.

Станіслав Колот, алуштинський міський голова:

- В море на восточном регионе Большой Алушты можно будет купаться без опасений. По Алуште никаких проблем, тут у нас очистные сооружения построены с запасом… По западной части нашего региона - Партените - нормально работают очистные сооружения Никакой угрозы загрязнения пляжей нет.

Що стосується інших курортів, то в уряді Криму запевняють: добре працюють очисні споруди у Форосі, Алушті, Ялті, Євпаторії і Саках. Та є і проблеми. Передусім, у Судаку, Малому Маяку, Утьосі, Миколаївці й Орджонікідзе. Влада півострова намагається виправити ситуацію.

Азіз Абдулаєв, заступник голови Ради Міністрів Криму:

- Подрядчики сейчас у нас начинают работать, и привязывать проекты в 5 наших городах. Первое - это Малый Маяк. Второе - Утес, третье - Орджоникидзе, четвертое - Судак, и пятое - Ленино.

Через холеру в Маріуполі кримська СЕС постійно перевіряє на наявність вібріона і морську, і прісну воду, а також харчові продукти. Обов'язковим є лабораторне обстеження всіх із кишковою інфекцією.

Наталя Пеньковський, головний державний санітарний лікар Криму:

- Все лабораторные исследования, которые проводятся нашей службой на наличие холерного вибриона в окружающей среде, свидетельствуют о том, что отдыхать и купаться сегодня можно на побережье всего крымского полуострова, и у нас на сегодняшний день выделения холерного вибриона на территории автономии нет.

Ольга, відпочивальниця з Росії:

- Есть у вас надежда, что власти города отслеживают ситуацию, берут пробы из моря на чистоту?

- Надежда есть. Мы на рынке разговаривали с людьми, там тоже говорят, что очень строго.

Тож Крим чекає на туристів, а місцева влада запевняє: зробить усе можливе, аби відпочинку на узбережжі не затьмарили брудне море та кишкові інфекції.