Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

15 червня 2011, 17:44 Суспільство
Інспектори ДАІ напередодні літніх канікул нагадали школярам ПДР
Інспектори ДАІ напередодні літніх канікул нагадали школярам ПДР

Увага, діти на дорозі. Із таким закликом до водіїв звернулася ДАЇ. Адже влітку більшає аварій за участи школярів. Аби вони не вибігали на шляхи, інспектори вирушили в навчальні заклади.

Настя, свідок:

- Вона бігла на маївки, до церкви.

Не добігла. Завадив мікроавтобус. Зупинитися водій уже не встиг - дівчинка вискочила просто під колеса.

Настя, свідок:

- Потім той, що її стукнув, виліз швиденько з машини, взяв її на руки, і телепає, і каже: "Дівчинко, ти жива, ти жива?" Вони нічого не казана але ще дихала.

Любов Заціровська, фельдшерка швидкої медичної допомоги м. Ходорова:

- Дитина була в дуже важкому стані, обкровавлена, без ознак життя, тиску не було, пульсу не було.

А це - Одеса. Тут під колеса автівки потрапила 11-річна дівчинка. Вона також перебігала дорогу в забороненому місці, щоправда, після аварії вижила.

Алла Марченко, керівник підрозділу ВДАІ м. Одеси:

- Ребенок получил достаточно серьезные травмы. Просто необходимо детей уберечь, уберечь от беды на дорогах, поэтому родители должны отнестись к этому намного серьезнее. И, конечно, об этом нужно постоянно говорить и напоминать детям, и конечно, контролировать.

А це вже Київ. Тут у школах взялися нагадувати дітям правила дорожнього руху. Бо практика показує: влітку малюки й підлітки під машини потрапляють частіше, бо канікули. А ще - бо правил не знають.

Учасник конкурсу:

- Який це дорожній знак?

- Може вибігти людина внезапно.

- Ні.

- Заборона людині бігати?

- А точніше?

- Небезпека?

- Ні, дивись уважно.

Психологи переконують: дітям правила легше вивчати під час гри. Тому тут жодних нудних зошитів і підручників - панує дух змагання.

Переможці радіють, а переможені аналізують - їм не вистачило.

Учасники змагання:

- Гравців...

- Не сняли знаки, не успели...

Одних шкільних навчань замало, кажуть у ДАЇ. Щоб літні канікули минули без травм, елементарні правила потрібно часто нагадувати вдома.

Наталя Сторожик, керівник відділу УДАІ м. Києва:

- Навіть не зі школи, а із дому дітей потрібно навчати дорожній грамоті. Тобто своїм прикладом повинні навчати дітей. Своїм прикладом повинні навчати дорожній грамоті. А ми, звичайно, як педагоги намагаємось навчати дорожній грамоті у кожній школі.