Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

10 червня 2011, 14:55 Суспільство
В Інтернеті продають таблетку, яка "гарантує смерть"
В Інтернеті продають таблетку, яка "гарантує смерть"

Одна пігулка - і ви на небесах. У всесвітній мережі пропонують укоротити віку диво-медикаментом. Коштує це вісімсот доларів. Групам - знижки. Чи справді існують такі препарати, чи це чийсь маркетинговий хід?

Сумщина, пенсіонер, шістдесят два роки, застрелився в лікарні, бо не погодився з медиками про стан свого здоров'я. Полтавщина, школяр, вісім років, повісився, коли пішов різати кропиву. Оце останні суїциди, що шокували всю Україну.

Тетяна Філоник, психотерапевт:

- Когда есть какой-то дефицит психологический, человек его удовлетворить не может, не хочет, не умеет, не знает как - он видит единственный выход: уйти из жизни.

Особливо якщо немає допомоги й підтримки з боку близьких. Дами вкорочують віку частіше. Утім, дужа стать робить це ефектніше.

Тетяна Філоник, психотерапевт:

- Повешение, огнестрельное оружие, холодное, женщины - чаще либо нанесение - повреждение вен, либо прием большого количества медикаментов.

До речі, про ліки. В Інтернеті з'явився сайт із продукцією-мрією для суїцидників. Пропонують пігулку, яка, цитуємо: "гарантує смерть". Мовляв, здатна зупинити найміцніше серце. Складу немає. Але запевняють: це не ГМО. Продукт не з дешевих -диво-медикамент коштує від восьми сотень доларів. Творець сайту не приховує радості - його дитя в мережі дуже відвідуване.

Олександр Лисенко, психолог:

- В первый день у него вообще была популярность 40 тысяч человек.

Тисячі авторові почали писати. Хтось просто дякував за інформацію, а хтось і замовляв товар. Утім, другі розчаровані.

Олександр Лисенко, психолог:

- Этих таблеток не существует, они выдуманные.

То просто жарт. Хоч і чорний. Власне, це й хотів довести автор: почуття гумору актуальне завжди, і на будь-яку тему.

Олександр Лисенко, психолог:

- Много лет занимаемся тренингами, одно из направлений - разрешение социальных конфликтов, если углубиться в эту тему, то стает, очевидно, что в конфликтах очень помогает чувство юмора.

Жартувати з серйозними речами нині в моді. Існує інший сайт, де пропонують подолати фінансову кризу… продажем нирки. За неї правлять сімдесят тисяч доларів. Трансплантологи переконують: з одним цим органом жити можна. Утім, тут таки попереджають: сторінка - розіграш, а вилучення органів для пересаджування - незаконне. Є навіть витяги із законодавства. Цим порталом прагнули донести - саму веб-сторінку можна просто закрити, якщо ж зв'язатися з шахраями, існує небезпека втратити здоров'я, або й життя. Ось і Олександр сподівається: його жартівливі пігулки відведуть когось від самогубства.

Олександр Лисенко, психолог:

- Это, в первую, очередь удивление и шок, которые перебивают любую эмоцию. Лише частково погоджуються з цим психіатри.

Тетяна Філоник, психотерапевт:

- Я посмеялась, но у меня возникли неприятные чувства.

Психічно здорові та соціально стабільні теж усміхаються, натомість іншим це може стати поштовхом для таки вкорочення віку. Тож кажуть: не брати дурного в голову, а апатію чи навіть депресію долати одразу. Самотужки, або за допомоги фахівців.