Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

9 червня 2011, 12:54 Суспільство
На Львівщині чоловік врятував 6-річного хлопчика, який впав у колодязь
На Львівщині чоловік врятував 6-річного хлопчика, який впав у колодязь

У Самборі, що на Львівщині, шестирічний хлопчик упав у криницю. Сусід почув крики про допомогу, й, не роздумуючи, стрибнув униз. Врешті-решт люди витягали і дитину, і її рятівника.

Шестирічний Ростик віднедавна вважає пана Володимира своїм другим хрещеним батьком, адже чоловік врятував йому життя, ризикуючи своїм. Хлопчик бавився з однолітками, й випадково впав у криницю.

Сашко, брат постраждалого хлопчика:

- Ми грали гру - хованки. Ми усі побігли, заховалися. Коли вже всіх найшли, ми вийшли з хованок. Ми почули, що хтось кричить, і сказали хазяїну цієї хати.

У темряві Ростик не помітив колодязя, і впав у нього. Почувши крики дитини, пан Володимир щодуху побіг до криниці, яка 12 метрів завглибшки, а води - десь два з половиною метри. Тож часу міркувати не було.

Володимир Морозов, рятівник:

- Чую - він там кричить, кажу, тримайся за шланг. Я знаю, що там три бетони води є, і я головою вниз. І всьо. Та й підняв його на руки. Щоб він не той, в воді не був. Бо там холодна вода, бо то джерельна. І вперся ліктями отак о, бо то довго часу тривало, прибігли сусіди.

Хлопчика швидко витягли, а ось Володимирові довелося трохи помокнути на дні криниці. Сусіди довго шукали металевого троса, що міг витримати чоловіка.

Богдан Пик, сусід:

- Він там обв'язався знову. Кинули по середині палку. І так по 20 сантиметрів. Дивимося - появився наш Володимир Михайлович. Тоже чорний, синій весь, весь в крові, поздирані коліна, локті. Але хапнули, чуть не за вуха. Видьорнули звідти, він вже йти дуже не міг.

Дитину й чоловіка обстежили лікарі, і, на свій подив - тяжких травм не виявили.

Олег Кравчук, заступник керівника Самбірської райлікарні:

- В хлопчика всього-на-всього забій шийно-грудного відділу хребта. Без виражених неврологічних симптомів. Рідко хто х дорослих людей може так адекватно реагувати на такі, на мою думку, надзвичайні події, які з ним сталися.

Ростик знову бавиться з однолітками, але вже у спокійніші ігри, а його рятівника еменесівці номінуватимуть на звання "героя року".

Володимир Морозов, рятівник (тримає хлопчика на руках):

- То ми обидвоє герої, ми однаково летіли - що він, що я.