Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

8 червня 2011, 14:54 Суспільство
У Севастополі 70-річний дідусь ледь не підірвав багатоповерхівку
У Севастополі 70-річний дідусь ледь не підірвав багатоповерхівку

У Севастополі сімдесятидворічний пенсіонер намагався підірвати себе і своїх родичів. Чому дідусь із гранатою в руках хотів скоїти кривавий злочин?

Цей інтелігентний і усміхнений пенсіонер ледь не висадив у повітря багатоповерхівку. А все через те, що в нього не витримали нерви. Дідусь після прогулянки прийшов у квартиру, де мешкав із пасербом та його дружиною. Старий і його родичі були напідпитку. Слово по слову - почалася сварка.

Затриманий:

- Я пришел домой, они начали возникать на меня, а сами тоже. Каждый вечер они бухают. Я говорю: "Хватит меня оскорблять", - а они оскорбляют, как хотят.

Дідусь вирішив налякати кривдників. Років двадцять тому чоловік придбав бойову гранату. Усі ці роки він її не чіпав, каже, беріг про всяк випадок.

Затриманий:

- Она одно время лежала у меня на огороде. Когда огород разграбили, я ее забрал домой.

І ось настав день, коли чоловік вирішив: на війні як на війні. Схопив гранату, підбіг до родичів, вирвав кільце й закричав: "Лежати!" На щастя, пасерб зреагував миттєво - кинувся до старого, вихопив небезпечного предмета й вибіг із ним надвір. Тим часом, його дружина вже телефонувала до міліції.

Микола Алексеєнко, співробітник Гагаринського РУ міліції м. Севастополя:

- Подошли к данному мужчине, который сидел с гранатой на лавочке, у него уже, можно сказать, слеза текла, потому что у него уже заканчивались силы, он держать ее не мог. У нас другого выхода не было.

Двоє правоохоронців забрали в чоловіка гранату, почали відходити від будинку, навколо якого було велелюдно.

Микола Сатонін, співробітник Гагаринського РУ міліції м. Севастополя:

- Потом сели в машину к начальнику, он нас вывез в сопровождении "Беркута", на пляж солнечный, где эвакуировали людей, полностью эвакуировали, выстроили оцепление и перекинули через вот этот брустер, произвели взрыв гранаты.

Вибух був такої сили, що стовп води піднявся на шість метрів угору. Що сталося б, якби граната розірвалася в будинку - страшно й подумати. Проти діда порушили дві кримінальні справи: за статтями "незаконне поводження зі зброєю" та "погроза вбити".