Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

25 травня 2011, 11:36 Суспільство
Національній дитячій лікарні "Охмадит" подарували цінне обладнання на 66 тис. гривень
Національній дитячій лікарні "Охмадит" подарували цінне обладнання на 66 тис. гривень

Доброчинність - то справа шляхетна. Особливо коли допомога ця нагальна і вчасна. Отак національній дитячій лікарні "Охматдит" на шістдесят шість тисяч гривень подарували цінного устатковання.

Наталя з донькою в "Охматдиті" вже два місяці. У дівчинки один із різновидів лейкозу, який подолали трансплантацією кісткового мозку від рідної сестри. Лікування дороге.

Наталя, мати хворої дівчинки:

- Уже за 100 тысяч перевалило, гривен.

Найтяжчий період був - хіміотерапії. І для маленької Маргарити, і для гаманця. Частину потрібного давала лікарня. Решта - коштом волонтерів і батьків. Приміром, тільки спеціальних крапельниць треба було штук зо двадцять.

Наталя, мати хворої дівчинки:

- У нас было 4 инфузомата и 3 аппарата, где-то 7 систем за 1 день, и менялись каждые 3 дня.

Системи рахують недаремно. Без цього витратного матеріалу дітям, хворим на рак, не допомогти. Це незамінна ланка хіміотерапії, без неї дорогі апарати не працюють.

Олег Рижак, завідувач відділу "Охматдиту":

- Тут специальная конструкция, специальный участок системы, который заправляется в аппарат, их нельзя заменить обыкновенными инфузионными системами.

За тижні чи місяці лікування таких спеціальних систем може знадобитися сотні, або й тисячі. Та нині цей витратний матеріал у відділі онкогематології і трансплантації кісткового мозку чи не на вагу золота.

Олег Рижак, завідувач відділу "Охматдиту":

- Сейчас мы оказались в такой ситуации, что больница не может нас обеспечивать этими системами, потому что больница не имеет финансирования, потому что прошло уже полгода, а финансирования больница получила крохи.

Проте світ не без добрих людей. Лікарні вирішила допомогти учасниця гурту "Алібі". На шістдесят шість тисяч гривень її доброчинного внеску закупили цих потрібних систем.

Анна Завальська, співачка:

- Сегодня для меня большая честь приехать, увидеть, что все препараты, медикаменты попали по назначению, и кому-то помогут.

Кому допомагати, довго не думала, каже співачка. Впевнена: найпотрібніша допомога дітям. Доброчинництво має намір продовжувати. Закликає до того й інших своїх колег.

Анна Завальська, співачка:

- Артисты вообще должны быть на передовой во всех соцакциях, который поддерживают проблемы здоровья, сиротства, это очень важные моменты, и если не мы об этом будем говорить, то кто?