Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

23 травня 2011, 14:08 Суспільство
У Криму відбулися навчання спецназу з вгамовування заворушень під час "Євро-2012"
У Криму відбулися навчання спецназу з вгамовування заворушень під час "Євро-2012"

З настанням теплої пори їдуть на південь не тільки діти, а й спецпризначенці. Щоправда, біля моря вони не розважаються, а посилено працюють: тренуються вгамовувати безлад під час "Євро-2012".

Відповідальний футбольний матч. Після влучного удару нападаючого фани команди, що програє, влаштували погром. Усе переросло у масові безлади. Спецпризначенцям вдалося заспокоїти розлючених фанатів за десять хвилин: юрбу оточили, роз'єднали на купки, з яких повисмикали найагресивніших. Закликати людей до порядку допоміг холодний душ із водометів. Усе це - легенда масштабних навчань під Судаком: у Криму готуються до "Євро-2012".

Сергій Яровий, командувач внутрішніх військ МВС України:

- Враження - непогано, тому що ці навчання певний час не проводились, це таке дуже серйозне перше навчання за декілька років.

За агресивних футбольних фанів тут - курсанти Кримського юридичного інституту. Роль уболівальників вони грають із задоволенням.

Олександр, курсант:

- Непривычно, не ожидали, сначала в погонах все ходили. А то в гражданское переодели, как противоправные действия у нас.

- Страшно было по эту сторону?

- Страшно, ну, и интереснее, намного интереснее.

Неабияке напруження і в морі. Там працюють гірський стрілецький підрозділ, і підводні пловці. Звільняють із захопленого баркаса заручників.

Василь Трещов, інструктор загону бойових пловців:

- Сегодня наша задача состоит в том, что террористы захватят судно. От командования поступит задача: надо его освобождать. Каждый разойдется по своим точкам и начнет действовать. Я, например, на "протоне" подойду к судну и буду подносить штурмовую лестницу для десанта.

Усі підрозділи, що брали участь у навчаннях, діяли зухвало і злагоджено. Керівництво результатами задоволене. Практикуватися планують і надалі.

Сергій Яровий, командувач внутрішніх військ МВС України:

- Захід був спланований, ми проводимо в рамках підготовки до "Євро-2012". Є ще дуже багато питань, над якими нам потрібно працювати. Дай Бог, щоб така ситуація не була, но нам краще готуватися до нештатних ситуацій, які можуть виникнути.