Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

23 травня 2011, 13:39 Суспільство
На Вінниччині в результаті конфлікту на цукровому заводі загинула людина
На Вінниччині в результаті конфлікту на цукровому заводі загинула людина

Людина загинула внаслідок конфлікту на Кирнасівському цукровому заводі на Вінничині. Місцеві селяни вже не один рік протестують проти закриття колись потужного виробництва, і не дають новим власникам порізати завод на брухт. І ось колишні працівники підприємства зійшлися в бою з новоприбулими робітниками.

Бійка між мешканцями села та новими працівників місцевого цукрового заводу почалася вночі. Близько сотні місцевих змусили 29-тьох прибульців покинути територію підприємства.

Микола Загорулько, заступник керівника УМВС України у Вінницькій області:

- Всі ці особи перевірені. Їх 29 осіб. І жоден із них, які представляли інтерес для нас, з кримінальним минулим немає. Жоден не судимий. Не притягувався до адмін. відповідальності. При огляді їхніх речей, транспорту, на якому прибули, їх особисто - ніяких предметів, які б носили ознаки холодної зброї, тим паче, вогнепальної - немає. То, що говорять, що там ціпки були - вони перерізали на вхідній брамі замок, і ціпок, можливо, в когось в руках і бачили.

Інцидент не минув без трагедії - поблизу прохідної заводу раптово помер сімдесятитрирічний пенсіонер.

Тамара Ратушна, дружина загиблого:

- Оце відбуду похорон. І якщо тільки хто приїде, випалю очі кислотою. Первому попавшомуся. Бензином облию любу машину їхню. Мені нічого не буде. Мені вже все равно. Мені багато не дадуть. Чи тут буду сидіти, чи там посидю.

Вже відомо: смерть сталася внаслідок серцевого нападу. Селяни ж кажуть: дідуся вбили електрошокером.

Місцева мешканка:

- Електрошоком його вбили. Його вдарили прямо по шиї, бо він встиг нам сказати перед смертю, що його вдарили. Він все життя працював на цьому заводі, і погиб біля цього заводу.

Постраждалі з обох сторін тепер в одній лікарні.

Любов Савишина, заступник керівника Тульчинської районної лікарні:

- Зараз знаходиться на стаціонарному лікуванні 7 чоловік. Лікуються вони за наш рахунок. Одна люди з неврологічного відділення написала відмову. Стане не важкий. Важко хворих у нас немає.

За цукровий завод б’ються вже не один рік. Селяни роблять усе, аби не допустити знищення підприємства. Голова Тульчинської райдержадміністрації каже: напередодні травневих свят він попереджав нових власників про можливий конфлікт, якщо обладнання спробують демонтувати й порізати на метал.

Олексій Авраменко. голова Тульчинської райдержадміністрації:

- Тому давайте ми з вами, тобто, із власниками, знаходити компроміс якійсь в тому плані, щоб сьогодні завод цей запрацював. Якщо у вас не має певних намірів, щоб завод запрацював - ви продайте іншим власникам, які можуть запустити. Оце така була з ними розмова.

Власники заводу ані з людьми, ані з пресою не спілкуються. Мешканці ж Кирсанівки кажуть: готові відстоювати своє підприємство до останнього.