Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

17 травня 2011, 13:32 Суспільство
На ринку біля ст.м. "Лісова" підприємці влаштували масове побоїще
На ринку біля ст.м. "Лісова" підприємці влаштували масове побоїще

Масове побоїще - на київському ринку. Зчинили його неподалік станції метро "Лісової". Підприємці агресивно відреагували на спробу міської влади демонтувати торговельні кіоски.

Саме так починався робочий день для більшості підприємців ринку на "Лісовій". Ще вранці до них завітали представники міської влади з приписом знести місцеві торговельні споруди. Щойно взялися за ломи та болгарки - люди стали на захист свого добра. Коли у бік чиновників полетіли тухлі яйця, ринок оточили люди в червоних беретах. Міліція витиснула підприємців, а ті спробували контратакувати.

Оксана, продавчиня:

- Шашки начали бросать, лестницу с крыши спустили, и меня один заломал на землю, руки начал крутить. Пошел дым - я ему: "Отпусти, воняет!" Он назад, и я ушла…

Побоїще на ринку закінчилося лише опівдні. Кожна із сторін - зі своєю правдою.

Приватний підприємець:

- На рынок не станешь без документов. У всех частных предпринимателей обязательно есть документы, обязательно платят налоги а, вони пішли і почали криші зривать. Хлопці ж защищають - це ж таки майно, грошей стільки вклали люди - все за свої кошти.

Представник київської міської держадміністрації:

- В охоронній зоні знаходяться тимчасові споруди, встановлені без будь-яких документів. Тут проходить газопровід діаметром 500 вздовж Броварського проспекту. Ось є керівник Київгазу. Він неодноразово писав приписи, звертався до керівництва, але, на жаль, цих питань не було вирішено.

Результати інциденту ретельно вивчає столична міліція. Попередні висновки, кажуть, уже зробили.

Володимир Поліщук, керівник відділу ГУ МВС України у м. Києві:

- Діяли в рамках закону про міліцію - вони повинні припиняти безлад. Вони мусять затримувати людей, які вчиняють цей безлад. Затримали 13-х чоловік, проти яких склали адмінпротоколи. Зараз уже Деснянський суд приймає певні рішення щодо арешту учасників цих заворушень з приводу порушення порядку і непоркори міліції.