Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

12 травня 2011, 13:38 Суспільство
У Празі на чемпіонаті з марафону українські правоохоронці вибороли перші місця
У Празі на чемпіонаті з марафону українські правоохоронці вибороли перші місця

Українські правоохоронці - найпрудкіші бігуни у світі. У Празі закінчився чемпіонат світу з марафону серед поліціянтів, де українці вибороли чи не всі медалі.

Ось вона - розминка перед забігом. А вже за кілька годин сержант київської міліції подолає дистанцію 42 кілометри швидше за всіх - за 2 години й 17 хвилин. Він стане чемпіоном із марафону серед поліціянтів усього світу. Україну на змаганнях у Чехії представляли дві команди - чоловіча й жіноча. І обидві вперше посіли найвище місце.

Олександр Матвійчук, переможець марафону серед чоловіків:

- Марафон - це така дистанція, яку взагалі важко бігти. Без готовності ви її не пробіжите, а сьогодні по складності на змаганнях, я считаю, що було - траса хороша але єсть трошки брущатки і рельсів від трамвая, но терпимо.

Тендітна вихованка Харківської академії внутрішніх військ МВС пробігла вже з десяток марафонів, утім, про срібло чемпіонату світу дотепер лише мріяла.

Тетяна Вернигор, володарка срібної медалі серед жінок:

- Хотелось бы лучшего, но, в общем, удовлетворена, потому что, это мой личный результат, и второе место на чемпионате мира я считаю достойным выступлением.

У міліції пишаються своїми бігунами, адже інші правоохоронці не тільки залишилися позаду, більшість просто зійшла з дистанції.

Володимир Поліщук, керівник відділу ГУ міліції м. Києва:

- На скільки це важка дистанція - каже той факт, що 17 поліцейських з інших країн взагалі не добігли до фінішу, а найостанніший поліцейський на дві години пізніше пробіг, ніж Олександр.

Тепер у МВС вирішують, як відзначити наших переможців.

Ірина Винокурова, Олександр Кругликов.