Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

12 травня 2011, 15:39 Суспільство
ДАІ ввела інтернет-реєстрацію транспортних засобів
ДАІ ввела інтернет-реєстрацію транспортних засобів

Черги у МРЕО зникнуть. Так пообіцяли в ДАЇ й запропонували реєструвати авта за допомоги Інтернету. Щоправда, стосується це лише нових машин. Які будуть переваги?

Борис Сачалко, кореспондент:

- Відтепер, щоб поставити свою автівку на облік, зовсім не потрібно вистоювати довжелезні черги в МРЕО. Зареєструвати машину можна просто сидячи в офісі - по Інтернету.

Раніше відповідний бланк оформляли лише у МРЕО. Тепер його можна скопіювати на сайті Державтоінспекції. самому заповнити й надіслати на електронну адресу відділу реєстрації. Заяву розглядатимуть добу.

Олександр Ковалевський, заступник керівника відділу УДАІ м. Києва:

- Людина підійде, вона називає прізвище, показує документ, отримує заяву.

А це вже кількахвилинна справа. Видаватимуть заяви в такому віконці. Далі - процедура стандартна, із заповненим і завіреним бланком власник машини іде на технічний огляд. Андрій таку новацію вітає, хоча дізнався про неї запізно.

Андрій, водій:

- З дев’яти годин ранку, от зараз годин одинадцять. Години дві потрібно витратити. В кожній квартирі є Інтернет, і з дому заповнити і відправити заявку набагато швидше.

А Олексій угледів чергу й рушив на вихід - реєструватиме в Інтернеті. Під віконцем стояти довше.

Олексій, водій:

- Годину...

- А так швидше?

- Ну, да... Інтернет зараз є у всіх.

Інтернет-реєстрація справді заощаджує час, переконані в ДАІ. Єдина небезпека - некоректне заповнення бланків.

Олександр Ковалевський, заступник керівника відділу УДАІ м. Києва:

- Для чого вказані телефони наших підрозділів, і для чого ми просимо, щоб були контактні телефони якогось заявника? Якщо будуть нюанси, якісь питання, то наш оператор знайде компроміс з заявником, на яке число йому зручно прибути до підрозділу, щоб не витрачати час і зареєструвати ТЗ.

Поки таку новацію випробовуватимуть лише на київських водіях. Якщо практика приживеться, її поширять в інших містах України.