Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

27 квітня 2011, 12:06 Суспільство
Приміщення столичної дитячої поліклініки збираються продавати?
Приміщення столичної дитячої поліклініки збираються продавати?

Столична дитяча поліклініка №4, що в Солом'янському районі - в центрі скандалу. За інформацією батьків, приміщення медзакладу хочуть продати. А всіх пацієнтів, набечто, передають іншим поліклінікам.

Чутки про те, що приміщення поліклініки хочуть продати, начебто, поширили самі лікарі. Неофіційно вони розповідали мамам, що медзаклад розселять уже з наступного місяця.

Тетяна Лупова, голова ініціативної групи батьків:

- 47 педиатров переселят на Гарматную во взрослое отделение. Супер: приходишь с грудничком - а тут сидит толпа кашляющих бабушек и дедушек.

Тож мами вирішили збирати підписи за збереження поліклініки. Лікарі на цю ініціативу жінок відреагували дивно - почали вмовляти батьків не зчиняти галасу.

Тетяна Лупова, голова ініціативної групи батьків:

- Стало понятно, что врачей ставят перед каким-то нехорошим фактом из серии, или их пугают тем, что их уволят, или что-то происходит. Но начали звонить по своим участкам педиатры и говорить, что не приходите, не сдавайте подписи, это все вранье, иначе нас уволят.

Заспокоюють батьків в управлінні охорони здоров'я. Там спростували всі чутки про можливий продаж приміщення.

Валентина Залеська, заступник керівника Головного управління охорони здоров'я м. Києва:

- Абсолютно ніяких, ніяких, я це підкреслюю, питань щодо закриття, перепрофілювання, чи взагалі зміни діяльності цієї поліклініки не йдеться, і мови йти не може.

Утім, в управлінні вважають, що батьки здійняли бучу саме через лікарів поліклініки.

Валентина Залеська, заступник керівника Головного управління охорони здоров'я м. Києва:

- Звідки може бути адреса конкретна? Лише я так це ваше питання можу відповісти, лише таким чином, що це ті ж медичні працівники. Хто може знати адреси поліклінік ті, що десь найближче розташовані - окрім медичних працівників, більше ніхто.

Головний лікар поліклініки змушена виправдовуватись і перед батьками, і перед управлінням охорони здоров'я. Розповідає: збору підписів вона перешкоджала, й обіцяє розібратися з поширенням інформації про закриття закладу.

Раїса Сміхульська, головний лікар Дитячої клінічної лікарні №4:

- Мені просто цікаво, хто їм сказав, оце мені цікаво. Тому що в лікарів - це не те, що де можна шукать. Ні один лікар ні одна медсестра не постраждає.

Утім, навіть після всіх запевнень, батьки кажуть, що контролюватимуть ситуацію. Мовляв, переселити заклад, де обслуговують 26 тисяч дітей, не дадуть за жодних умов.