Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

22 квітня 2011, 13:19 Суспільство
На Київщині у камері ізолятора 29-річний чоловік наклав на себе руки
На Київщині у камері ізолятора 29-річний чоловік наклав на себе руки

Поховали 29-річного чоловіка, що наклав на себе руки в ізоляторі Миронівського райвідділу міліції. Він мав проблеми із психікою, та вже не раз прощався із власним життям. Щоправда, земляки самогубці про темні сторінки його минулого навіть не підозрювали.

До Миронівського райвідділу міліції звернувся селянин: двоє чоловіків забрали в нього мобілку та гроші. Правоохоронці одразу затримали двох підозрюваних, у яких вилучили вкрадені речі. Обох відправили до ізолятора й посадили в різні камери. Вже наступного дня одного із затриманих знайшли мертвим. Лихо сталося одразу після обходу.

Микола Жукович, керівник відділу ГУМВС України у Київській області:

- Він переночував ніч, і 18 числа близько 11 ранку він за допомогою простині просунув її в щілину. Там така кровать двухярусна просунув туда в щілинку, сумів скрутити жгутом і піджав ноги.

Привести самогубця до тями медикам не вдалося. Згодом правоохоронці з'ясували, що 29-річний житель Богуслава вже не вперше спробував накласти на себе руки. Та раніше його щоразу рятували. Схильність до суїциду в чоловіка з'явилася після ув'язнення, яке дістав за вимагання 2002-го.

Микола Жукович, керівник відділу ГУМВС України у Київській області:

- Півроку він відбув покарання, і був звільнений кагарлицьким судом із заміною терміну на громадські роботи. Потім після цього у нього почались психічні розлади, він намагався декілька раз повіситись.

Самогубця поховали в рідному Богуславі. Тамтешні мешканці про його родину кажуть лише хороше. Чому загиблий став постійним клієнтом міліційних відділків - люди не розуміють. Він мав власний будинок, а батьки - маленький магазин.

Сусідка:

- Магазин є, трактор у батька є, все в них було. В них все крутилось, вони нормально жили, в них нормальна сім’я. це благополучна сім’я. А що сталося?

Кілька років тому чоловік повернувся з Росії та одружився. Про те, що він колись лікувався у психлікарні, в селі не знають.

Сусідка:

- Жінка, дитинка. Ось коляска, бачите, дитина маленька, рік хлопчикові чи півтора.

Справу про самогубство в камері ізолятора тримає на контролі Миронівська прокуратура. За попередніми даними, все й справді свідчить про те, що чоловік пішов із життя за власним бажанням.