Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

21 квітня 2011, 16:21 Суспільство
На Дніпропетровщині протягом одного тижня повісилися двоє учнів однієї школи
На Дніпропетровщині протягом одного тижня повісилися двоє учнів однієї школи

Дві трагедії наробили галасу на Дніпропетровщині. Протягом тижня повісилися десятикласники однієї сільської школи. Спочатку - хлопець, а потім - дівчина. Деталі обох пригод з'ясовували наші кореспонденти.

Він був звичайним хлопцем. Веселий, привітний, добре навчався, забезпечені батьки, повноцінна родина. Та якось ввечері юнак пішов гуляти, і не повернувся. Вночі його знайшли в лісосмузі... повішеним.

Олександр Соловей, класний керівник:

- Після того, як це трапилось, у дітей був шоковий стан, дуже важкий. Нам прийшлося визивати психолога, який починав трохи розгрузити дітей.

Не встигли в школі оговтатися від першої трагедії - за тиждень знову смерть. 15-річна дівчина з паралельного класу повторила відчайдушний вчинок однолітка. Повісилася на дереві у дворі власного будинку.

Сергій Порхун, в.о. керівника Солонянського РВ міліції:

- Учились они в одной школе. Понятно, что они как-то пересекались в школе, но тесных отношений они не поддерживали. Понятно, что первое самоубийство, может быть, как-то повлияло, толчок второго.

Однакова смерть - різні причини. Правоохоронці з'ясували: хлопець вкоротив собі віку через нерозділене кохання. Дівчина - сумувала за загиблим батьком і страждала через скрутний фінансовий стан родини.

Трагедії можна було б запобігти. Підлітковий вік - складний, психіка дітей - неврівноважена. Головне, щоби в цей період було, з ким поділитися своїми проблемами.

Наталя Пекарська, психолог:

- Главный минус таких маленьких школ - здесь не предусмотрено наличие психолога. Дети выражают желание: "Если бы у нас был психолог, мы бы к нему обращались, нам не с кем поделиться, мы не можем рассказать родителям, мы не можем рассказать директору. Дайте нам человека, с которым можно поговорить".

То - не панацея, запевняють правоохоронці. Другої смерті посилені заняття з психологом у школі не попередили. Депресивного настрою дівчини ніхто з дорослих навіть не помітив.

Алан Цховребов, прокурор Солонянського району:

- Кроме этого проверяется, как отработали службы соответствующие, психологи, работа проводилась определенная, но насколько, к сожалению, это привело к тому, что через какое-то время произошел аналогичный факт.