Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

13 квітня 2011, 14:27 Суспільство
Оприлюднено фоторобот одного із злочинців, причетних до теракту в Мінську
Оприлюднено фоторобот одного із злочинців, причетних до теракту в Мінську

Українців серед постраждалих від вибуху у мінському метро немає, запевнили у вітчизняному МЗС. Білоруські правоохоронці оприлюднили фоторобота одного зі злочинців, що може бути причетним до теракту. Його зафіксувала камера спостереження на станції. За останніми даними, від вибуху постраждали майже двісті людей, 12-ро загинули.

Потужний вибух у переповненій у час пік підземці пролунав о 18-ій годині за місцевим часом. На станцію "Жовтневу" якраз прибув потяг. Радіокерована бомба, начинена дрібними металевими кульками та цвяхами, рвонула під однією з лавок на станції. Потужність вибуху становила від 5-ми до 7 кілограмів у тротиловому еквіваленті. Під землею утворилась майже метрова вирва. Закривавлені тіла загиблих і постраждалих виносили на поверхню кілька годин. Більшість травмованих уже прооперували. Стан половини з них тяжкий. Влада пообіцяла виплатити по 10 тисяч доларів компенсації родинам загиблих. Мешканці ж столиці досі не можуть оговтатися від шоку.

Наталя, мешканка м. Мінська:

- Все в шоке. Никто не думал, что в Минске может такое произойти. Где угодно, но не у нас.

Наталія Пашко, мешканка м. Мінська:

- Я думаю, что с политикой связано. У нас мирное государство. У нас не Чечня. Только с нашим президентом, только чтобы его напугать или наказать.

Багато мешканців міста пов'язує теракт з іменем президента через розташування станції "Жовтневої" неподалік адміністрації керівника країни. Сам же Лукашенко назвав трагедію великим викликом державі.

Олександр Лукашенко, Президент Білорусі:

- Я хочу вам сказать, мужики, что нам брошен вызов, и, надо признать, очень серьезный. Нужен адекватный ответ. И этот ответ должен быть найден.

І вже відомо, що спецслужби виявили підозрюваного у скоєні кривавого теракту.

Олександр Антонович керівник центру КДБ Білорусі:

- На текущий момент в результате оперативно-следственных действий получены данные в отношении наиболее вероятного исполнителя взрыва, розыск которого в настоящее время осуществляется.

А поки виконавця шукають, до зруйнованої станції на пам'ять про загиблих люди несуть квіти і свічки. 13-е квітня оголошене в Білорусі днем жалоби.